NOGOMET

Juventus preokretom stigao do pobjede u Rimu, Lulić skrivio penal

Domaćini se ispromašivali

V. Dedić

27.1.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+9

Juventus je savladao Lacio u gostima 1:2, iako je gotovo 75 minuta bio u podređenom položaju. 

Lacio je imao inicijativu u prvom dijelu igre, a Juventus je svoju priliku čekao iz kontranapada.

U 12. minuti Valas (Wallace) je sjajno skočio nakon kornera i glavom pucao ispod prečke, ali je Ščešni (Szczęsny) sjajno odbranio njegov udarac.

Pokušali su Luis Alberto i Korea (Corea) udarcima sa distance, ali nisu previše zabrinuli golmana gostiju.

Juventus je najbolje situacije imao preko Daglasa Koste (Douglas Costa) iz kontranapada.

Marko Parolo (Marco) u 38. minuti sjajno šutira sa ruba kaznenog prostora, ali odlični Poljak na golu Juventusa opet brani.

Lacio je potpuno nadigrao Juventus, a seriju promašaja upotpunio je Ćiro Imobile (Ciro Immobile) dvije minute prije kraja prvog dijela igre.

Rimljani sjajnu igru krunišu pogotkom u 59. minuti, Alberto je ubacio iz kornera, Parolo je pokušao glavom, a lopta je pogodila jednog od igrača Juventusa i završila iza leđa Ščešnog.

Sjajnu priliku da riješi utakmicu imao je Imobile u 64. minuti, izašao je sam ispred gola gostiju, ali pucao neprecizno preko gola.

Juventus do poravnanja dolazi 17 minuta prije kraja, nakon što su domaći propustili veliki broj prilika, gosti iz svoje prve prave zabijaju. Dibala (Dybala) je pokušao, Strakoša odbranio, a na odbijenu loptu natrčao je Žoao Kanselo (Joao Cancelo) i postigao svoj prvi pogodak u dresu "Bjankonera".

Gosti do potpunog preokreta dolaze u 88. minuti, bivši bh. reprezentativac Senad Lulić je skrivio penal, a Kristijano Ronaldo (Christiano) rutinski pogodio.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.