NOGOMET

Sud odbacio optužnicu protiv Dejana Lovrena za lažno svjedočenje

Obje strane imaju pravo žalbe

Lovren: Tvrdio da je aneks ugovora potpisao 2007.. Twitter

Avaz Sport

28.1.2019

Općinski sud u Zagrebu nepravomoćnom odlukom odbacio je optužnicu protiv defanzivca Liverpula i reprezentacije Hrvatske Dejana Lovrena za lažno svjedočenje u slučaju protiv Zdravka Mamića i ostalih.

Odluka Suda o odbacivanju optužnice protiv Dejana Lovrena za lažno svjedočenje u procesu protiv Zdravka Mamića donesena je još u petak, 25. januara, stoji u odgovoru Suda.

Napominju kako obje strane imaju pravo žalbe na tu nepravomoćnu odluku u roku od tri dana od rješenja, koje je poslano strankama na dan odluke.

Podsjetimo, Dejan Lovren, prema sad nepravomoćno odbačenoj optužnici, teretio se za davanje lažnog iskaza u procesu protiv Zdravka Mamića. 

Tužilaštvo ga je teretilo da je lagao o potpisivanju aneksa ugovora o profesionalnom igranju, jer je Lovren tvrdio da je isti potpisao u januaru 2007., a optužnica ga je teretila da ga je potpisao tek kasnije, nakon transfera u Lion 2010. godine. 

Lovren je to rekao tužilaštvu tokom istrage, a njegov iskaz, zajedno s iskazom Luke Modrića, bio je ključan dio optužnice protiv Zdravka Mamića.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.