NOGOMET

Nant će večeras odati počast Sali u prvoj domaćoj utakmici nakon nestanka aviona

Hiljade svijeća bit će zapaljene ispred stadiona

Halilhodžić: Potrebno vrijeme da se preboli tragedija. AFP

index.hr

30.1.2019

Nogomet u Nantu večeras neće biti u prvom planu. Uoči utakmice 22. kola francuske Lige 1 između Nanta i Sent Etiena očekuje se sasvim drugačija atmosfera. 

Bit će to prva utakmica Nanta pred domaćom publikom nakon tragedije i nestanka Emilijana Sale i pilota aviona u kojem su krenuli prema Kardifu.

U Velsu Salu još nisu stigli zavoljeti, ali u Nantu su ga obožavali. Od publike na stadionu do saigrača u svlačionici i svih ljudi u klubu. 

Već je spreman prateći program s fotografijama iz Salinog četverogodišnjeg mandata u Nantu.

Očekuje se more suza i daleko je Nant od idealnih uvjeta za pripremu utakmice. Trener Vahid Halilhodžić svjestan je da će nogomet biti u drugome planu.


- Trudim se biti pomalo otac, pomalo brat, malo kolega, malo trener. Drugačije to izgleda izvana, ali nije ovo situacija u kojoj analiziraš situaciju, odmah odrediš dijagnozu i sve je završeno. Svakome je potrebno vrijeme da ovo preboli na sebi svojstven način - rekao je Vaha.

Klub je već dao uputu psihoterapeutima da obrate pažnju na igrače.

- Neki momci su zaista uznemireni, neki su čak i plakali - pojašnjava Vaha uoči utakmice.

- Treninge pripremam pokušavajući ih natjerati da zaborave nekim živahnim igrama. Malo se bojim povreda, svi su već umorni, ne pričaju mnogo. Doći će i riječi, nekad je dovoljno biti zajedno u tišini - dodao je.

Hiljade svijeća večeras će biti zapaljene ispred stadiona "De la Beaujoire", a sjećanje na Emilijana Salu zauvijek će živjeti u Nantu.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.