LIGA PRVAKA

Mančester junajted na Old Trafordu dočekuje povredama pokošeni PSG

Domaćin slavio u 10 od posljednjih 11 utakmica

Solskjer preporodio "Crvene đavole". Arhiv

G. Š.

12.2.2019

Junajted pod vodstvom Ole Gunara Solksjera (Ole Gunnar Solskjaer) igra sjajan nogomet i u posljednjih 11 utakmica ima 10 pobjeda uz samo jedan remi na domaćem terenu protiv Barnlija, a gosti iz Pariza meč dočekuju pokošeni povredama.

Kladionica MOZZART na pobjedu Mančester junajteda nudi kvotu 2.30, na pobjedu PSG-a 3.10, a na remi u prvom duelu osmine finala 3.40.

Iz sata u sat rastu šanse Mančester junajteda da eliminira Pari Sen Žermen. Uz rast forme Junajteda, poklapa se i katastrofalna situacija sa povredama u PSG-u. Večerašnji duel sigurno će propustiti belgijski desni bek Tomas Menije (Thomas Meunier), koji je u prvenstvenom duelu protiv Bordoa doživio potres mozga i strogo mu je propisano mirovanje u narednih sedam dana.

PSG je, podsjetimo, prvo ostao bez Brazilca Nejmara (Neymar), koji je otišao na dužu pauzu zbog hronične povrede metatarzalne kosti. U istom periodu se povrijedio Marko Verati (Marco Verratti) i tek protiv Bordoa je odigrao sat, ali je bilo vidljivo da još nije spreman i da je daleko od prave forme.

U istoj utakmici mišić je povrijedio i Edinson Kavani (Edinson Cavani), koji je izgubljen za prvi meč na Old trafordu, a vrlo moguće i za revanš na Parku prinčeva. Trener Parižana Tomas Tuhel (Thomas Tuchel) svakako je bio nezadovoljan širinom igračkom kadra i nedostatkom alternativa na pojedinim pozicijama.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.