LIGA PRVAKA

Hrabri Ajaks nije izdržao, Real Madrid slavio u Amsterdamu

Prva utakmica osmine finala

Avaz Sport

13.2.2019

Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+4

Nogometaši Real Madrida u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka savladali su u Amsterdamu Ajaks rezultatom 2:1. 

Prvi na utakmici zaprijetili su gosti kada je u 7. minuti Geret Bejl (Gareth Bale) pokušao iz voleja, no golman Ajaksa je bio dobro postavljen i odbranio njegov šut. Dvije minute kasnije, uzvratili su domaćini. Nusair Mazraui (Noussair Mazraoui) je primio loptu u šesnaestercu, ali mu je šut otišao dosta pored lijeve stative. Novu priliku Real je imao u 14. minuti kada je Viničius Žunior (Vinicius Junior) je krenuo u dribling, prošao dva braniča i šutirao, ali je golman domaćih Andre Onana odbranio njegov udarac. 

Ajaks je u 26. minuti imao veliku šansu kada je Dušan Tadić šutirao u šesnaestercu, ali je pogodio lijevu stativu. Gosti iz Madrida ponovo su zaprijetili u 32. minuti, ali se ponovo istakao golman Ajaksa, koji odbranio šut Gereta Bejla. Pet minuta kasnije, Nikolas Tagliafiko (Nicolas Tagliafico) je poslao loptu u mrežu Reala, međutim pregledom VAR snimka, gol domaćina je poništen zbog ofsajda. U 43. minuti novu priliku za holandski tim imao je Tadić. Nevjerovatno je predriblao protivnike, prošao kroz odbranu gostiju, izašao na golmana Real, prodao mu lažnjak, međutim lopta je prozujala pored gola i ostalo je 0:0. 

U drugom poluvremenu prvu priliku imali su gosti iz Madrida. U 51. minuti Karim Benzema šutirao iz prve u petercu, ali je golman domaćih odbranio njegov udarac. Minutu kasnije , Ajaks je odmah uzvratio preko Davida Neresa, ali se i na drugoj strani istakao golman Tibo Kurtoa (Thibaut Courtois) i odbranio njegov pokušaj. 

Real je do gola došao u 60. minuti kada je Karim Benzema primio precizan pas i mirno pospremio loptu u lijeve rašlje gola domaćina za vodstvo "Kraljevskog kluba".  Ajaks je do poravnanja došao u 75. minuti kada je Hakim Zijeh (Ziyech) primio odličan pas u šesnaestercu i izbio sam na golmana, šutirao i pogodio mrežu gostiju za 1:1.  U 79. minuti Marko Asensio (Marco)  je sjajno šutirao iz prve s ruba šesnaesterca, ali je lopta prošla malo pored lijeve stative. Ipak, deset minuta kasnije, Asensio se upisao u listu strijelaca i donio pobjedu Real Madridu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.