LIGA PRVAKA

Mančester siti pitanje prolaska dalje želi riješiti u Gelzenkirhenu

Šalke ima skromnu sezonu u domaćem prvenstvu

Liga prvaka: Mančester siti želi trijumf u gostima kod Šalkea. Arhiv

Avaz Sport

20.2.2019

Šalke će u Gelzenkirhenu večeras ugostiti Mančester siti u utakmici osmine finala Lige prvaka. Kada se pogledaju rezultati domaćeg tima u Bundesligi, jasno je da ova ekipa ima vrlo skromnu sezonu. S druge strane, Mančester siti možda je malo podbacio, međutim, i dalje su u igri za osvajanje naslova prvaka Engleske.

Prema MOZZART kladionici, gosti iz Engleske su izraziti favoriti u ovom duelu. Kvota na pobjedu Mančester sitija iznosi 1,30, na remi 5,70, dok na trijumf Šalkea iznosi čak 9,00.

Šalke zaista ne prikazuje igre kakve se očekuju i uvezali su četiri prvenstvena duela bez pobjede. Učinak je dva remija i dva poraza, a kao utjeha je došao prolaz u četvrtfinale Kupa. Gosti iz Engleske još ove sezone mogu osvojiti sva četiri trofeja i samim tim nemaju razloga za nezadovoljstvo, iako su oni sami sigurno očekivali više u prvenstvu.

Kada su se 2008. godine sastali u Evropskoj ligi, Mančester siti je u Gelzenkirhenu pobijedio 2:0.

Kvote za online igru te čekaju u Mozzartu! Registriraj se na sajtu, uplati na račun (putem Klikera, xBona, banke ili na drugi način) i pridruži se pobjednicima!

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.