NOGOMET

Sergej Pinjajev ima 14 godina i igra za seniorsku ekipu

Ne može potpisati ugovor zbog FIFA-inih pravila

Pinjajev: U Mančesteru sreo Ronalda. Screenshot

index.hr

20.2.2019

Ruski drugoligaš Čertanovo registrirao je 14-godišnjeg napadača Sergeja Pinjajeva za takmičenje u seniorskoj konkurenciji.


Riječ je o vjerovatno najvećem talentu u Rusiji u mlađim uzrastima. Sergej se upravo vratio iz Mančestera u Rusiju nakon što je u Junajtedu bio na drugoj probi.

Nikolaj Larin, glavni čovjek mlađih uzrasta u Čertanovu, otkrio je kako se Sergej proveo u Engleskoj.

- Svi su sretni i zadovoljni. Nije imao cijelu utakmicu za odigrati, kao protiv Burija prošle godine, ali Sergej je odigrao nekoliko mini turnira i bio je u sastavima u svim utakmicama. Na jednom je zabio pet golova, na drugom devet. Bio je najbolji strijelac - započeo je njegov trener pa nastavio:

- U Mančester junajtedu su rekli da je on najtalentiraniji igrač koji je došao na probu u posljednjih 15 godina.

Pinjajev ne može odmah potpisati za engleskog giganta zbog FIFA-inih pravila, no Larin smatra da će jednog dana Sergej biti zvijezda "Crvenih đavola".


View this post on Instagram

дядя Стёпа🤩😅

A post shared by Sergey Pinyaev (@spinyaev09) on

- On će odlaziti u Mančester na "stažiranja" jednom godišnje na dvije sedmice. Sljedeći put ide 2020. godine. Dobivat će upute iz kluba po kojima će raditi - rekao je Larin.

Mladić je rođen 2. decembra 2004. i prema Transfermarktu vrijedi već 100 hiljada eura. Dok je bio u Mančesteru, sreo je i slavnog Brazilca Ronalda, kao i sa zvijezdom Mančester junajteda, Polom Pogbom (Paul).

Pa ko zna, možda Pinjajev za nekoliko godina bude "živio" od asistencija francuskog veznjaka. Do tada, valja mu ispeći zanat u Čertanovu, trenutno četvrtoj ekipi druge ruske lige.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.