TRANSFERI

Inter traži zamjenu za Ikardija: Jedna od opcija i Edin Džeko

Edin Džeko. Agencija

Avaz Sport

23.2.2019

Inter je spreman za posljednje razgovore s Maurom Ikardijem (Icardi) i Vandom Narom. Naime, milanski klub pripremio je posljednju ponudu za novi ugovor i bacio lopticu u dvorište argentinskog napadača i njegove žene i agentice.

Istaknuli su, ako je ne prihvate, sigurno će se rastati od Intera naljeto te da su se u klubu prelomili da nema smisla više natezati se s njim i remetiti mir u svlačionici, ma koliko god dobar napadač Ikardi bio.

Finalna ponuda glasi šest i po miliona eura godišnje, uz bonuse za ugovor do 2023. godine. To je manje od onoga što Ikardi želi. Argentinac i Vanda žele plaću od milion eura više godišnje, uz bonuse koji ugovor mogu podignuti na vrijednost između devet i 10 miliona eura godišnje. Inter mu to gotovo sigurno neće ponuditi.

Čeka se Vandina i Maurova odluka.

Kontroverzni napadač prije desetak dana izbačen je iz kluba, a ekipa je otad nanizala tri pobjede. Neće ga biti ni u Interovom klubu na gostovanju kod Fiorentine u ponedjeljak.

Kako vrijeme odmiče, Inter sve više gubi strpljenje. Italijanski mediji danas pišu da bi Ikardija u Interu mogli zamijeniti Edin Džeko ili Luka Jović. Tačnije, Inter planira Lautara Martinesa (Martinez) postaviti na Ikardijevo mjesto, ali je mladom Argentincu potreban još jedan igrač u tandemu.

Bh. napadač djeluje kao idealan partner mladom Lautaru, iskusan je i ne bi se morao prilagođavati. Jeftiniji je, ali želi višu plaću. S druge strane, Jović je skuplji, Inter ga ne bi mogao dobiti za manje od 45 miliona eura, ali bi igrao za nižu plaću i dugoročno bio bolje rješenje od Džeke.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.