USPJEH

Šuker čestitao Dinamu: Jedna od najvećih pobjeda u historiji kluba

"Modri" će u osmini finala Evropske lige igrati protiv portugalske Benfike

Šuker: Dinamo je doveo Hrvatsku na korak do drugog predstavnika u Ligi prvaka. Arhiv

Avaz Sport

23.2.2019

Predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, Davor Šuker, uputio je čestitku Dinamu povodom plasmana u osminu finala Evropske lige nakon veličanstvene pobjede protiv Viktorije Plzen na prepunom Maksimiru.

Hrvatski prvak je pobjedom od 3:0 u uzvratnom susretu preokrenuo prednost češke ekipe iz prve utakmice (2:1) te je uvjerljivo osigurao osminu finala Evropske lige, gdje će igrati protiv portugalske Benfike.

Čestitam igračima Dinama, treneru Bjelici i njegovom štabu, te rukovodstvu kluba na sjajnom postignuću i zasluženom plasmanu u osminu finala Evropske lige. Briljantan nastup protiv Viktorije donio je Dinamu jednu od najvećih pobjeda u historiji kluba, a hrvatskom nogometu još jedan razlog za veliki ponos. Od Svjetskog prvenstva u Rusiji uživamo u prekrasnim nogometnim danima i neka se to nastavi u kvalifikacijama za EURO 2020. koje su pred nama. Dinamo je sjajnim evropskim izdanjima ove sezone doveo Hrvatsku na korak do drugog predstavnika u Ligi prvaka, što bi bilo sjajno za cijelu Prvu ligu. Lijepo je vidjeti prepune tribine Maksimira i Dinamo na svim naslovnicama, to pokazuje moć nogometa. Dodatno me raduje i uspjeh Dinamove mlade ekipe, što dokazuje da se "Modri" brinu i o budućnosti. Dinamu želim svu sreću u nastavku takmičenja, da nastavi pokazivati kako hrvatski klupski nogomet, u skladu s objektivnim okolnostima, prati izvanredne rezultate hrvatske reprezentacije. Budimo ponosni! - stoji u čestitki predsjednika HNS-a Davora Šukera.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.