U SVOM STILU

Murinjo: Mesiju je potreban kavez da bi ga se zaustavilo, Juve je potcijenio Ajaks

Portugalski trener kritizirao odbranu "Crvenih đavola"

Murinjo: Objašnjavao neke stvari. AFP

Avaz Sport

19.4.2019

Žoze Murinjo (Jose Mourinho) prokomentirao je ispadanje Mančester junajteda od Barcelone u četvrtfinalu Lige prvaka. Portugalski trener kritizirao je odbranu "Crvenih đavola", naklonio se Barceloni i otkrio moguće rješenje za zaustavljanje Lionela Mesija (Messi).

- Junajted pravi dosta grešaka, odbrana je bila grozna u drugoj utakmici. U prvoj je Junajted igrao dobro u veznom redu, ali su u revanšu pokušali nešto drugačiju igru s Džesijem Lingardom (Jesse) iza napadača. U defenzivi je ostao samo Fred, a to je pozicija gdje je Mesi najjači. Jednostavno si mrtav kad on dobije tu loptu. Nikad nisam volio igrati s jednim čovjekom na Mesiju. Njemu je potreban kavez da bi ga se zaustavilo - rekao je Murinjo. 

Posebni je naglasio da je sasvim normalno što je Barcelona prošla dalje. 

Barcelona je Barcelona. Bolja je ekipa od Mančester junajteda, ima bolje nogometaše i smatram da je sasvim normalno što je prošla dalje - poručio je portugalski stručnjak.

Murinjo je prokomentirao i ispadanje Juventusa od čudesnog Ajaksa. Vjeruje da je jedna stvar skupo koštala italijanskog prvaka.

Sjećam se da smo pobijedili Ajaks u finalu Evropske lige jakom fizičkom igrom. Jednostavno, nismo im dopustili da se razigraju jer su onda jako opasni. To je upravo dozvolio Juventus i rekao bih da nije imao ni prevelikog poštovanja prema Ajaksu, potcijenio ga je, što mu se na kraju obilo o glavu - zaključio je Murinjo.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.