DOMAĆI NOGOMET

Zvonić junak "Rođenih": Velež u mostarskom derbiju pobijedio Zrinjski

13. kolo Premijer lige Bosne i Hercegovine

Piše: J. A. / Avaz Sport

19.10.2019

Mostar: Detalj derbija - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz

U sklopu 13. kola Premijer lige Bosne i Hercegovine odigrano je nekoliko zanimljivih mečeva, a posebnu pažnju privukao je mostarski derbi, u kojem je Velež na stadionu "Rođeni" pobijedio Zrinjski rezultatom 1:0. 

Na početku meča igralo se dosta otvoreno, ali nije bilo pravih šansi. U 7. minuti bilo je veoma opasno pred golom Zrinjskog, jer je Brandao izvršio pritisak na Brkića, ali se golman gostiju snašao. Fajić je u 13. minuti loše odigrao iz slobodnog udarca. I u nastavku je igra bila skromna na obje strane.

Najvatreniji navijači Veleža, popularni "Red Army" napravili su u 35. minuti bakljadu, a tri minute poslije vidjeli smo i prvu ozbiljniju šansu na utakmici. Govedarica je šutirao, ali mu je golman Veleža Bobić sjajno odbranio. Nedugo zatim, na drugoj strani veliku šansu imao je Fajić kad je uklizao i promašio prazan gol sa tri-četiri metra. 

U 43. minuti, nakon opasnog napada, Ibanez je šutirao, ali je lopta otišla pored gola pa su do odlaska na odmor mreže mirovale. 

Zrinjski je prvi zaprijetio u drugom dijelu, kad je dalekometni pokušaj Ćosića uz dosta muke odbranio Brkić. Nakon toga je uslijedio period igre bez većih uzbuđenja. Velež je napadao, pokušavao, ali nije bilo prave završnice "Rođenih". Kadušić je u 71. minuti u posljednjem trenutku izbacio ubačaj Vehabovića i ostalo je 0:0.

Velež je do gola došao u 86. minuti, kad je Zvonić nekako ugurao loptu u mrežu gostiju za veliko slavlje domaćih navijača na tribinama. Gosti su pokušali uzvratiti  odmah nakon primljenog gola, ali  Čurjurić nije uspio pogoditi.

Radnik je u gostima bio bolji od Tuzla Cityja sa 3:0. Demir Peco u 75., Karić u 82. iz penala i Posinković u 90. minuti bili su strijelci za tim iz Bijeljine. 

Borac je u Ugljeviku savladao Zvijezdu 09 rezultatom 2:0, a golove za goste iz Banje Luke postigli su Crnov u 35. i Vranješ u 62. minuti iz penala.

Premijerligašku subotu zatvorit će utakmica između Željezničara i Mladosti DK, koja se igra od 18 sati na Grbavici. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.