NOGOMET

Borusija Dortmund pobijedila Inter, Čelsi i Ajaks remizirali u golijadi u Londonu, Liverpul bolji od Genka

Nastavljeno najelitnije takmičenje u Evropi

Piše: J. A. / Avaz Sport

5.11.2019

Detalj s utakmice u Dortmundu - Avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
Dnevni avaz
+7

U derbiju 4. kola Lige prvaka u okviru grupe F Borusija Dortmund je nakon preokreta pobijedila Inter 3:2.

Italijanski tim je poveo u 5. minuti meča kada je nakon sjajne solo akcije, Lautaro Martinez poslao loptu iza leđa Romana Burkija za 1:0. Gosti su udvostručili prednost u 41. minuti kada je strijelac bio Matijas Većino (Matias Vecino). Dortmund se nije predavao, a u 51. minuti Ašraf Hakimi (Achraf) smanjio je prenost gostiju iz Italije. Domaćini su do izjednačenja došli u 64. minuti kada mrežu Intera pogodio Julijan Brandt (Julian), a pobjedu Dortmundu donio je Hakimi golom u 77. minuti susreta.

Veoma efikasan meč u Londonu odigrali su Čelsi i Ajaks u okviru grupe H , a na kraju je rezultat glasio 4:4. Holanđani su poveli već u 2. minuti kada je strijelac bio Kvinsi Promes (Quincy).  Čelsi je vrlo brzo došao do izjednačenja. U 4. minuti Džoel Veltman (Joel) oborio Pulišića u kaznenom prostoru, a sudija pokazao na bijelu tačku. Siguran realizator penala za Čelsi bio je Žoržinjo (Jorginho) u 5 minuti. 

Holandski tim do novog gola došao je u 20. minuti, a ponovo je Kvinsi Promes bio strijelac. Hakim Zijeh (Hakim Ziyech) u 35. minuti postigao je novi gol za Ajaks i povećao vodstvo svog tima u Londonu na 3:1. U 55. minuti Ajaks je stigao i do četvrtog gola, a u strijelce se upisao Doni van de Bek  (Donny van de Beek). "Plavci" su do drugog gola stigli u 63. minuti, a pogodak je postigao Cezar Azpilikueta (Cesar Azpilicueta). Ubrzo je Ajaks ostao bez dva igrača manje. Prvo je u 68. minuti Blind zaradio drugi žuti karton, da bi minutu kasnije i njegov saigrač Veltman dobio drugu javnu opomenu zbog igranja rukom u kaznenom prostoru. Žoržinjo je iz penala u 71. minuti smanjio na 3:4, da bi tri minute kasnije Ris Džejms (Reece James) matirao golmana Ajaksa za 4:4.


U ovoj grupi Valensija je nakon preokreta pobijedila Lil 4:1. Gosti iz Francuske poveli su u 25. minuti golom Viktora Osimen (Victor Osimhen). Izjednačenje domaćinima donio je Danijel Pareho (Daniel Parejo) golom iz penala u 66. minuti. Adama Soumaoro je u 82. minuti zatresao vlastitu mrežu za preokret domaćina, da bi dvije minute kasnije Kondogbia povisio na 3:1. Konačan rezultat postavio je Feran Tores (Ferran Torres) golom u sudijskoj nadoknadi vremena.

U grupi E Liverpul je pobijedio Genk rezultatom 2:1.

Liverpul je do vodstva stigao u 14. minuti kada je mrežu gostiju zatresao Vajnaldum (Wijnaldum). Gosti iz Belgije su izjednačili golom Mbavane Samate (Mbwana Samatta) u 41. minuti. "Redsi" su do novog gola došli u 53. minuti kada je mrežu Genka zatresao Aleks Okslejd-Čembrlen (Alex Oxlade-Chamberlain) za konačan rezultat.

U istoj grupi Napoli i Salcburg podijelili su bodove odigravši 1:1.

Austrijski tim je do prednosti došao u 11. minuti kada je strijelac iz penala bio Erling Braut Haland. Domaćini su do poravnanja došli u 44. minuti, a gol je postigao Irving Lozano (Hirving).

U grupi G Lion je savladao Benfiku rezultatom 3:1.

Lion je u vodstvo došao u 4. minuti nakon što je Anderson odlično skočio i glavom savladao golmana Benfike. Na 2:0 u 33. minuti povisio je Memfis Depaj (Memphis Depay)- Haris Seferović u 78. minuti susreta smanjio je vodstvo domaćina na 2:1. Pobjedu Liona ovjerio je Bertrand Traore u 89. minuti utakmice. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.