ŠPANIJA

Burno u redovima Barce: Slavni veznjak izjurio s treninga nakon što je saznao da neće igrati protiv Reala

Vidal (lijevo) na posljednjem treningu uoči "el klasika". AFP

E. J. / Avaz.ba

18.12.2019

Čileanac Arturo Vidal, kako prenosi ESPN, izjurio je sa sinoćnjeg treninga Barcelone nakon što je shvatio da neće zaigrati od prve minute protiv Real Madrida u današnjem "el klasiku" (20 sati), velikom derbiju prvenstva Španije i jednom od najvećih duela u svijetu fudbala.

Čileanski veznjak, inače, zna ostati i nakon službenog završetka treninga kako bi obavio nekoliko dodatnih vježbi s nekolicinom saigrača, ali je ovog puta ljutito napustio kamp nakon što je trener katalonskog diva Ernesto Valverde objavio sastav ekipe za derbi, na kojem se nije našlo njegovo ime.

Prema posljednjim informacijama, nekoliko igrača "Blaugrane" pokušalo je utješiti Vidala, koji bi sada mogao učiniti sve kako bi isforsirao odlazak s Kamp noua već u januaru, prenose "Sportske novosti". 

Kao jedan od zainteresiranih klubova spominje se i italijanski Inter, čiji trener Antonio Konte (Conte) veoma cijeni 32-godišnjeg reprezentativca Čilea.

Već je ranije Vidal izjavio da mu se ne sviđa status u klubu i da bi uskoro mogao napustiti prvaka Španije. Od tada je upisao samo jednu utakmicu kao starter. Vidal je u Barcelonu stigao 2018. godine u transferu vrijednom 20 miliona eura iz njemačkog Bajerna. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.