LIGA PRVAKA

Šok za favorite: Siti matirao "Kraljeve", popravni za Ronalda i Pjanića

Real poveo pa izgubio pred svojim navijačima

Pjanić (desno) u duelu sa strijelcem za Lion Tosarom. AFP

Piše: E. J. / Avaz.ba

26.2.2020

Bila je ovo šokantna noć za favorite u dva posljednja meča osmine finala evropske nogometne Lige prvaka. Posebno će težak zadatak biti pred Realom iz Madrida koji je pred svojim navijačima izgubio od Mančester sitija sa 1:2.

Ništa nije slutilo na takav rasplet nakon što je Isko u 60. minuti doveo u vodstvo "Kraljeve". No, finiš je donio šokantan preokret na stadionu Santjago Bernabeu. Prvo je Gabrijel Žezus (Gabriel Jesus) pogodio za 1:1, da bi pobjedu prvaku Engleske donio Kevin de Brujne (De Bruyne) iz penala u 83. minuti.

Kaznenom udarcu je prethodio prekršaj Danija Karvahala (Carvajal) na Rahimu Sterlingu (Raheem). Real je u burnom finišu ostao i bez kapitena Serhija Ramosa (Sergio), koji je dobio crveni karton u 86. minuti nakon što je kao posljednji igrač odbrane zaustavio Žezusa. 

Vinisijus (Real) u prodoru pored Fernandinja (Siti). AFP

U drugom večerašnjem duelu, Juventus je u Lionu neočekivano izgubio sa 0:1. Francuski predstavnik poveo je u 31. minuti pogotkom Lukasa Tosara (Lucas Tousart). Prethodno je prečku gola italijanskog šampiona pogodio Karl Tokom Ekambi.

Naš reprezentativac Miralem Pjanić igrao je do 62. minute u ekipi Juventusa, kada ga je zamijenio Aron Remzi (Aaron Ramsey). Klub iz Torina je žestoko napadao u drugom dijelu meča, ali su Kristijano Ronaldo (Cristiano) i saigrači bili neprecizni.

Svi rezultati prvih mečeva osmine finala Lige prvaka: Borusija Dortmund - Pari Sen Žermen 2:1, Atalanta - Valensija 4:1, Atletiko Madrid - Liverpul 1:0, Čelzi - Bajern Minhen 0:3, Totenhem - Lajpcig 0:1, Napoli - Barcelona 1:1, Lion - Juventus 1:0, Real Madrid - Mančester siti 1:2.

Revanši su 10., 11., 17. i 18. marta. 

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.