ITALIJA

Kasano: Ostanite u kući, gledajte filmove i pravite djecu

Ako nastavite izlaziti, i 2040. godine ćemo biti ovdje

Kasano: Prije dvije sedmice smatrao sam da je virus trivijalan, ali ipak se trebamo plašiti. Arhiv

Avaz.ba

18.3.2020

Nekadašnji italijanski napadač Antonio Kasano (Cassano) apelirao je na stanovništvo da ostane u kući dok traje pandemija koronavirusa.

- Ako nastavite izlaziti, i 2040. godine ćemo biti ovdje. Prije dvije sedmice smatrao sam da je virus trivijalan, ali ipak se trebamo plašiti. Ostanite u kući, gledajte filmove i pravite djecu - rekao je Kasano.

Golgeter koji je odigrao 39 mečeva za reprezentaciju Italije je tokom igračke karijere, između ostalog, nastupao za Romu, Milan i Inter. Navedenima, ali i ostalim italijanskim velikanima, preporučio je da bace pogled na jednog igrača – ofanzivnog vezistu River Plejta Horhea Karaskala.

Igrač za budućnost, Karaskal iz Rivera. To je 20-godišnji Kaka - naglasio je Kasano.

Komentirajući posljednje partije Bosanca sa slovenskim pasošem Josipa Iličića (Atalanta), naglasio je sljedeće: 

Da je Iličić upoznao Gasperinija prije deset godina, postao bi jedan od pet najboljih fudbalera na svijetu. Da je na mjestu Paula Dibale u Juventusu, cijeli svijet bi pričao o njemu - rekao je Kasano. 

Na 29 utakmica u svim takmičenjima slovenski internacionalac rođen u Prijedoru postigao je 21 gol, od čega 15 u Seriji A (peti strijelac lige). U Ligi prvaka na sedam utakmica postigao je pet golova, od čega čak četiri na  gostovanju u Valensiji, u revanš utakmici osmine finala. 



Prijedorčanin Iličić briljirao je u Atalanti. Arhiv

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.