ITALIJA

Milik odlazi iz Napolija, u redu dva velikana

Milik: Ove sezone u 22 meča postigao 12 golova. Arhiv

Avaz.ba

27.3.2020

Arkadijuš Milik (Arkadiusz) ovog ljeta napustit će redove Napolija, a za njegove usluge zainteresirani su Atletiko Madrid i Milan. Kako prenosi "RAI", nema naznaka da bi ugovor između Milika i kluba iz Napulja, koji ističe u junu 2021. godine. mogao biti produžen, pa će Napolitanci iskoristiti jednu od posljednjih prilika da zarade nešto za 26-godišnjeg Poljaka.

Navodno su kontakti već uspostavljeni sa španskim timom, dok postoji šansa da ostane u Italiji i pojača redove rivala sa "San Sira". Milika bi, prema pisanju italijanskih medija, trebalo da naslijedi Andrea Petanja (Petagna), koji je u januaru potpisao za Napoli, ali je od početka kalendarske godine igrao na pozajmici u SPAL-u. .  

Poljski internacionalac je u Napulj stigao u ljeto 2016. godine iz Ajaksa, u transferu vrijednom 35 miliona eura, kako bi nadomjestio odlazak Gonzala Iguaina (Higuain) u Juventus. Osim Petanje, na "San Paolu" su u potrazi za još jednim napadačem. Čini se da je propala ideja o dolasku kapitena Torina Andree Belotija (Belotti), dok je malo izvjesno da bi mogli da angažuju Luku Jovića ili najboljeg strijelca lige Ćiru Imobilea (Ciro Immobile), igrače koji su takođe na "radaru" kluba s juga Italije.

Milik je ove sezone u 22 meča postigao 12 golova.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.