TRANSFERI

Barcelona spremna ponuditi Juventusu i dvije zvijezde za Pjanića

Juventus i Barca sada traže najbolji model za transfer

Pjanić: Zvijezda predstojećeg prijelaznog roka. Arhiv

Piše: Avaz.ba

8.5.2020

Italijanski i španski mediji tvrde da se naš as iz Juventusa Miralem Pjanić dogovorio sa Barcelonom sve oko svog transfera. Pristao je da se preseli na "Kamp Nou", a Juventus i Barcelona sada traže najbolji model. Pošto Katalonci nemaju dovoljno novca za našeg reprezentativca, koji je pod ugovorom sa Juventusom do 30. juna 2022. godine, oni nude u zamjenu igrače. 

Pet igrača

Navodno, na listi su petorica, ali čini se da jedini koji zanima "Staru damu" ne želi da napusti Kataloniju. U pitanju je Artur Melo (Arthur), ali je on navodno dao do znanja čelnicima Barce da ga ne zanima odlazak, iako nije zadovoljan plaćom, dok ostali igrači koji su na stolu nisu baš potrebni Juventusu. 

Ivan Rakitić, prije svih, bilo je pregovora i ranije, ali trener Juventusa Mauricio Sari (Maurizio Sarri) nije oduševljen s tim prijedlogom, jer takav tip igrača već ima u kadru. Što se tiče povratka Arturo Vidala, o čemu se priča u fudbalskim kuloarima i menadžerskim krugovima, to (ni)je realno, prije svega jer je on otišao iz Juventusa zbog karaktera, odnosno problema koje je pravio van terena. U klubu iz Torina sigurno ne žele da se tako nešto ponovi, iako je Juventusu mnogo dao na terenu.


Semedo: Interesantan Juventusu. Arhiv

Semedo i Siti

Jedini igrač koji interesuje Juveu je Nelson Semedo, ali je pitanje na koliko će ga Barcelona procijeniti, plus ovaj transfer bi možda bio aktuelan ako uspiju da prodaju De Šilja (Mattia De Sciglio) Pari Sen Žermenu. Također, Semedo bi radije otišao u Siti kod Gvardiole u zamjenu za Žoaa Kansela (Joao Cancelo).

Zbog svega toga, prema posljednjim informacijama iz Barcelone, katalonski velikan je spreman ponuditi Juventusu i dva igrača za Pjanića, naprimjer Rakitića i Vidala.  

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.