NSBIH

Musa: Rezultati bi mogli biti bolji nego što smo očekivali

Stručni štab je zadovoljan urađenim poslom. NSBiH

Piše: Avaz.ba

16.6.2020

Antropološkim testiranjima u zeničkom Trening centru NS BiH danas su završene pripreme reprezentativaca Bosne i Hercegovine U-18 (igrači koji su 2003. godište).


Pet treninga

- Završili smo prvi kamp na kojem smo imali na raspolaganju sve pozvane igrače. Odradili smo pet treninga, kao i antropološka testiranja koja radimo u suradnji sa sarajevskim Fakultetom sporta i tjelesnog odgoja. Momci su dobro radili i sve je prošlo bez povreda, rekao je selektor juniorske reprezentacije BiH Slaven Musa. 

Osvrnuo se i na uslove rada na prvom okupljanju nakon tri mjeseca.

Što se tiče zdravstveno-epidemioloških uputa, u Trening centru smo imali sve potrebne uvjete da sve što se od nas tražilo sprovedemo u djelo, od držanja distance, razmaka između stolova u sali za ručak i sl. Igrači su boravili u pojedinačnim sobama, a u dvokrevetnim su boravili igrači koji dolaze iz istih klubova. Popunili smo sve epidemiološke upitnike, svakodnevno smo mjerili tjelesnu temperaturu igračima i članovima stručnog štaba. Sve što je propisano od strane epidemiologa smo ispunili i pridržavali se svih mjera. To nam nije utjecalo na treninge i odradili smo sve što smo planirali, konstatira Musa

Govorio je i o današnjim testiranjima.

- Rezultate antropoloških testiranja ćemo dobiti kasnije i usporediti ćemo ih sa mjerenjima koja smo radili na zimskim kampovima. Ova testiranja radimo po evropskim i svjetskim standardima gdje se mjere agilnost, brzina i izdržljivost. Prema rezultatima iz januara naši igrači su u veoma dobrom antropološkom stanju. Vidjećemo kakvi će sad rezultati biti. Vjerojatno će se pauza malo osjetiti, naročito kod izdržljivosti, ali na prvi pogled čini se da su momci i sada u dobrom stanju i rezultati bi mogli biti bolji nego što smo očekivali.


Rezultati antropoloških testiranja bit će uspoređeni sa mjerenjima na zimskim kampovima. NSBiH

Intenzitet treninga

Sutra će se u Zenici okupiti i reprezentativci koji su 2002. godište.

Što se tiče treninga i intenziteta rada i na narednom okupljanju ćemo se držati sličnog programa. Prvog dana ćemo raditi jedan uvodni trening, druga dva dana su po dva treninga, a pripreme ćemo kao i ove završiti testiranjima. Poduzimat ćemo sve iste mjere kao i sada i vjerujem da će sve proći u najboljem redu, kaže Slaven Musa. 

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.