FK ŽELJEZNIČAR

Značajna finansijska injekcija za klub s Grbavice: Plavi u sezonu ulaze još jači

Očekujemo dobre rezultate i potrudit ćemo se da postignemo sve što smo zacrtali, rekao Džubur

Sa današnje press-konferencije na Grbavici. FK Željezničar

Piše: Avaz.ba

24.6.2020

Fudbalski klub Željezničar i Općine Novo Sarajevo potpisali su ugovor koji se tiče finansijske pomoći poslovanju klubu s Grbavice. Naime, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i direktor FK Željezničar Enis Džihanić potpisat će Ugovor o realizaciji Grant sredstava za FK Željezničar. Vrijednost ugovora je 200.000 KM, a sredstva se realizuju kroz Program podrške institucijama i subjektima od interesa za razvoj lokalne zajednice. 

Sredstva su planirana za plaćanje fiksnih troškova Fudbalskog kluba Željezničar jer bez obzira na drastičan pad prihoda izazvanih pandemijom koronavirusa, ovaj klub mora plaćati navedene troškove, a na osnovu prijedloga mjera koje je Olimpijski komitet BiH dostavio u svrhu ublažavanja štetnih posljedica i troškova nastalih pandemijom virusa COVID-19 na sportski sektor.

- Općina već duži niz godina pomaže Željezničar kao jedan od brendova naše općine, rekao je Koldžo, te dodao:

Ono što posebno karakteriše ovaj ugovor je činjenica da smo svi ušli u jedan vidan period djelovanja svega u ovoj državi. To su stvari koje se moraju provoditi i te mjere su izazvale čitav niz tegoba za sve stvari u društvenom životu. Ova sredstva su prvobitno imala drugu namjenu. Stvarali smo što bolje uslove na stadionu da se pomogne klubu i reprezentaciji, želimo nastaviti u tome kako bismo dobili certifikate najviše ranga. Ovih 200.000 KM sada su namijenjeni za prevazilaženje teških posljedica i za troškove koji su neophodni za nastavak rada. Kriza je dovela do smanjenja interesa donatora i sponzora, smanjenja prihoda, a za prijedlog da sredstva utrošimo u ovo bila su većina vijećnika. 

Predsjednik FK Željezničar istakao je da će ova sredstva biti utrošena u redovne troškove, te da će sigurno biti korisna kako bi Plavi u ovu sezonu ušli još jači.

- Očekujemo dobre rezultate i potrudit ćemo se da postignemo sve što smo zacrtali, rekao Džubur, koji se potom zahvalio načelniku na dolasku u Plavi salon, ali i donaciji.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.