ŽELJEZNIČAR

Juričić pred derbi sa Borcem: Uvijek može bolje i ima prostora za napredak

Juričić: Dolazi nam jako kvalitetna ekipa. FK Željezničar

Piše: Avaz Sport

11.8.2020

Željezničar danas (17 sati) u okviru 3. kola M:tel Premijer lige BiH dočekuje Borac.

– Sigurno da nam dolazi jako kvalitetna ekipa koja je osvojila maksimalan broj bodova u prve dvije utakmice kao i mi. Također, jedina su ekipa uz nas koja nije primila pogodak u dva odigrana kola. Međutim, mi kao i svaku utakmicu idemo na pobjedu i to je naš glavni cilj. Zadovoljan sam svojim igrama u dosadašnjim utakmicama, uvijek može bolje i ima prostora za napredak, ali za sada ide dobro hvala Bogu, kazao je prvotimac Željezničara Luka Juričić.

Posljednji put su se ove dvije ekipe na Grbavici sastale u 1. kolu prošle sezone i tada nije bilo golova, što se desilo prvi put od kada se igra Premijer liga BiH.

Inače, tradicija je na strani Željezničara, koji u posljednjih 10 utakmica s Borcem na Grbavici ima osam pobjeda, dok je Borac posljednji put slavio u sezoni 2010/11 (0:1). Nakon toga su Plavi nanizali osam pobjeda nad timom iz Banjaluke, a zanimljivo, rezultat je uglavnom bio isti – 1:0. To se desilo čak šest puta.  Nakon toga je 2016. godine Željezničar je u Kupu BiH slavio s 2:1, a istim rezultatom je savladao Borac i u avgustu 2017. godine.

Utakmica se igra danas na Grbavici, bez prisustva gledalaca, uz direktan prijenos na Areni Sport 1.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.