BAŠ NEMAJU SREĆE

Slovan iz Bratislave ni iz drugog pokušaja nije uspio odigrati utakmicu, korona ih izbacila iz Lige prvaka

Slovački prvak ni iz drugog pokušaja nije mogao odigrati duel prvog pretkola

Nemaju sreće. ŠK Slovan Bratislava

Avaz Sport

21.8.2020

Fudbaleri slovačkog prvaka Slovana iz Bratislave najvjerovatnije neće imati priliku boriti se za plasman u Ligu prvaka zbog ponovljenog pozitivnog nalaza na koronavirus u ekipi.

Slovački prvak ni iz drugog pokušaja nije mogao odigrati duel prvog pretkola sa Klaksvikom sa Farskih Ostrva. 

Problem se pojavio prije tri dana, kada je ekspedicija Slovana doputovala na Farska Ostrva, gdje je u sredu trebala odmjeriti snage sa Klaksvikom, međutim, po dolasku ustanovljeno je da je fizioterapeut ekipe pozitivan na koronavirus.

Tim iz Bratislave je zbog toga bio pred izborom - 14 dana karantina ili povratak u Slovačku u što kraćem roku jer tako nalažu pravila koja su na snazi na Farskim Ostrvima. 

Lokalni mediji su objavili da se igrači Slovana nisu pridržavali pravila i da su viđeni u šetnji Klaksvikom. UEFA je odmah ovaj slučaj uzela u razmatranje i odlučeno je da utakmica neće biti odigrana u srijedu, već u petak.

Ekipi Slovana je naređeno da se odmah vrati u svoju zemlju i da, ako to želi, na Farska Ostrva pošalje omladinski tim koji bi dobio priliku da odigra meč ili će u suprotnom ekipa iz Bratislave bili eliminisana.

Slovaci su pristali, poslali su rezervni sastav na Farska Ostrva, ali je ponovo registrovano prisustvo virusa.

UEFA će, baš kao i nedavno u slučaju u slučaju predstavnika Kosova, ekipe Drite, morati donijeti nepopularnu, ali jedinu moguću odluku da utakmicu registruje službenim rezultatom 3:0 za Klaksvik.

Klaksvik bi se tako u drugom pretkolu trebao sastati sa prvakom Švajcarske Jang Bojsom.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.