EURO U-21

Starčević: Protiv dva najteža protivnika moramo pokazati najbolje od sebe

Ipak, moram pohvaliti igrače koji su uložili dosta truda u ove dvije utakmice

Starčević: To nas je malo izbacilo iz ritma i na kraju smo primili gol iz penala. NSBiH

Piše: G. Š./Sport Avaz

9.9.2020

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine sinoć je u Kišinjevu - u finišu meča, ispustila prednost protiv Moldavije i kući se vraća samo sa jednim bodom (1:1).


- U početku nismo uspjeli da dođemo do igre kako smo htjeli, ali smo vremenom preuzeli inicijativu i igrali sve bolje, rekao je selektor nada bh. fudbala Slobodan Starčević te dodao: 


- Drugo poluvrijeme smo otvorili na pravi način i postigli gol. Kasnije smo morali da izmjenimo neke igrače, prije svih Jove Lukića koji je bio jedan od nosilaca igre, a kasnije i Ševkiju Resića koji je imao povredu. To nas je malo izbacilo iz ritma i na kraju smo primili gol iz penala. Sigurno da nam je u tim trenutcima nedostajalo i malo sreće. 


Starčević je još dodao i ovo:

- Ipak, moram pohvaliti igrače koji su uložili dosta truda u ove dvije utakmice. Bili bismo srećniji sa šest bodova, ali svi su se maksimalno trudili tokom čitavog okupljanja i ne možemo im ništa zamjeriti. Sad nam preostaje da se što bolje spremimo za kraj kvalifikacija, protiv dva najteža protivnika. Da pokažemo najbolje od sebe u tim utakmicama i pokušamo ostvariti što bolje rezultate.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.