BRATISLAVA

Slovan nepravedno izbačen iz Lige prvaka: Fizioterapeut nije bio zaražen koronavirusom

Greška napravljena na Farskim Otocima. Arhiv

Avaz Sport

9.9.2020

Fizioterapeut Slovana iz Bratislave nije bio zaražen koronavirusom, premda je zbog njegovog pozitivnog nalaza slovački prvak za "zelenim stolom" izgubio utakmicu od Klaksvikar Itrotarfelaga na Farskim Otocima, u prvom kolu kvalifikacija za Ligu prvaka.

Utakmica se trebala igrati 19. avgusta, međutim, duel je registriran rezultatom 3:0 jer se Slovaci nisu pojavili na terenu. Naime, po dolasku na Farske Otoke slovačka ekipa je testirana na koronavirus, a navodno je fizioterapeut bio zaražen. Zbog toga je ekipa morala u karantinu, a ako bi se pojavila na utakmici prema lokalnim zakonima svi bi morali u zatvor. Stoga su radije svi putovali kući, dok je fizioterapeut završio 14 dana u karantinu.


Europska nogometna federacija (UEFA) nije imala milosti i susret je registriran rezultatom 3:0 za domaći sastav. Međutim, fizioterapeut je po povratku u domovinu napravio naknadne testove koji su pokazali da nema kovid antitijela, što znači da nije mogao imati virus.  Slovaci vjeruju da su pogriješili na testovima na Farskim Otocima, nakon čega su neopravdano ispali iz kvalifikacija. 

- Svjesni smo da ove činjenice neće promijeniti UEFA-inu odluku, ali smatrali smo da je bilo ključno otkriti ove važne informacije. Osjećamo se prevarenom. Razočarani smo i tužni što nismo dobili priliku nastaviti kvalifikacije i što nismo izgubili svojom krivnjom, rekao je generalni direktor za web stranicu kluba Ivan Kmotrik.

Dodajmo kako je Klaksvíkar Itrotarfelag u drugom pretkolu izgubio (1:3) i ispao od švicarskog Jang Bojsa.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.