EURO 2024

Hamburg domaćin žrijeba za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Filharmonija Elb je spektakularno okruženje, sa jedinstvenom arhitekturom i fenomenalnom reputacijom, izjavio je predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Martin Kalen.

Evropsko prvenstvo će se održati u junu i julu 2024. godine u Berlinu, Kelnu, Dortmundu, Diseldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Štutgartu. Arhiv

Avaz Sport

11.9.2020

Žrijeb za Evropsko prvenstvo u fudbalu, koje će se 2024. godine igrati u Njemačkoj, održat će se u zgradi filharmonije u Hamburgu, objavila je UEFA.


- Filharmonija Elb je spektakularno okruženje, sa jedinstvenom arhitekturom i fenomenalnom reputacijom. Žrijeb je tačka u kojoj takmičenje počinje da se zahuktava, izjavio je predstavnik Evropske fudbalske unije (UEFA) Martin Kalen.


Izvlačenje parova će se održati u decembru 2023. godine i na njemu će biti raspoređene 24 reprezentacije u šest grupa za završni turnir kontinentalnog šampionata koji je zakazan za ljeto 2024. godine.


Generalni sekretar Fudbalskog saveza Njemačke (DFB) Fridrih Kurtius je ocijenio da je filharmonija u Hamburgu odličan izbor za ceremoniju žrijeba, a odluku je podržao i izvršni direktor takmičenja Filip Lam.  Zgrada filharmonije je znamenitost Hamburga od svog završetka u novembru 2016. godine.  Krasi je staklena fasada, inspirisana je jedrima, talasima i santama leda, a visoka je 110 metara. 


Evropsko prvenstvo će se održati u junu i julu 2024. godine u Berlinu, Kelnu, Dortmundu, Diseldorfu, Frankfurtu, Gelzenkirhenu, Hamburgu, Lajpcigu, Minhenu i Štutgartu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.