NJEMAČKA

Bh. dijaspora iz Berlina ispratila Ibiševića u Gelzenkirhen: Vedo je ponos svih Bosanaca i Hercegovaca

Čast mi je i zadovoljstvo da Ibiševića imam za prijatelja, rekao je Mirsad Fikić

Fikić i Ibišević. Avaz

Avaz Sport

15.9.2020

Naš iskusni napadač Vedad Ibišević (36) svojim igrama na terenu, ali i ponašanjem izvan njega, uvijek je oduševljavao ljubitelje nogometa širom svijeta. Popularni Vedator je godinama bio i ostao omiljeni bh. fudbaler, čija je karijeru bez ijedne najmanje mrlje. U ovoj sezoni gledat ćemo ga u dresu Šalkea, gdje će vjerovatno i okačiti kopačke o klin. 

Zanimljivo je da će Ibišević u klubu iz Gelzenkirhena, koji grca u finansijskim problemima, za sezonu zaraditi samo 100.000 eura, što je iznos koji inkasiraju trećeligaški fudbaleri u Njemačkoj. No, Ibiševiću novac očigledno nije bio pretjerano bitan kod izbora novog kluba, a želja da ostane u elitnom rangu njemačkog fudbala je presudila. Kolika je ljudska veličina potvrđuje činjenica da će tih 100.000 eura od Šalkea donirati u humanitarne svrhe.

Bosancima i Hercegovcima koji žive u Berlinu i njegovoj okolini posebno je žao što plavookog bombardera više neće gledati u dresu Herte. Oni su se prigodnim poklonima oprostili od Ibiševića. Tako je Mirsad Fikić, vlasnik poznatog restorana u Berlinu, Vedatoru poklonio servis koji je ručni rad sarajevskog kazandžije hadžije Mirsada Brkanića.

- Čast mi je i zadovoljstvo da Ibiševića imam za prijatelja. O njemu nije potrebno trošiti riječi. Ljudska i sportska veličina koja je uvijek svima bila na raspolaganju. Uvijek se rado uključivao u humanitarne akcije koje sam organizirao i nikada nije postavljao dodatna pitanja. Vedo je ponos svih Bosanaca i Hercegovaca – kaže Mirsad Fikić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.