KVALIFIKACIJE ZA EURO

Mladi "Zmajevi" minimalno poraženi u Njemačkoj

Gol odluke postigao Nmeča u 29. minuti

Minimalan poraz. N/FS BiH

Piše: A. V.

13.10.2020

"U-21" reprezentacija Bosne i Hercegovine poražena je večeras u Firtu od Njemačke sa 0:1 u svom pretposljednjem susretu u kvalifikacijama za EURO 2021.

Prvi dobar pokušaj imao je Ajdin Hasić u 11. minuti, ali je njegov pokušaj sa 17 metara odbranio Lenart Gril (Lennart Grill).

Nijemci do prednosti dolaze u 29. minuti, nakon svoje prve prilike, ali i odlične akcije. Nakon nekoliko preciznih dodavanja Salih Ozkan (Özcan) je sa prošao po desnoj strani kaznenog prostora bh. tima do gol-aut linije, te je odigrao povratnu loptu na peterac za Lukasa Nmeču (Nmechu) koji petom postiže pogodak.

Već u 31. minuti dobru priliku imala je naša reprezentacija, ali je Gril ponovo na visini zadatka nakon šuta Ermedina Demirovića iskosa sa desne strane.

Hasić je još jednom pokušao sa ivice šesnaesterca u 43. minuti, ali lopta odlazi pored gola i to je bila posljednja šansa u prvom poluvremenu.

U nastavku prvi prijeti domaći sastav u 52. minuti kad je Džonatan Burkardt (Jonathan Burkardt) snažno šutirao sa distance, ali je Vladan Kovačević izbacio loptu u korner. Tim Handverker (Handwerker) je izveo udarac iz ugla, a Nmeča (Nmecha) glavom neprecizno šutira iz dobre pozicije.

Ševkija Resić je u 70. minuti odlično uposlio Demirovića koji šutira sa desne strane, ali golman Gril još jednom odbija loptu u polje, što je bila posljednja veća šansa na utakmici. 

Za naš tim večeras su nastupili Vladan Kovačević, Amar Beganović, Besim Šerbečić, Nihad Mujakić, Jusuf Gazibegović, Haris Hajdarević (55. Andrej Đokanović), Mateo Marić (83. Marijan Ćavar), Ajdin Hasić (70. Đani Salčin), Ševkija Resić (70. Milan Savić), Vladimir Bradonjić (83. Selmir Pidro) i Ermedin Demirović. 

Mladi reprezentativci BiH kvalifikacije završavaju 17. novembra domaćom utakmicom protiv Belgije.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.