U21 BIH

Starčević: Slične probleme smo imali i ranije, nadam se da ćemo ih prebroditi

Veliki broj otkaza zbog koronavirusa

Slobodan Starčević. N/FS BiH

A. V.

9.11.2020

U Trening centru N/FS BiH u Zenici danas je počelo okupljanje mladih reprezentativaca Bosne i Hercegovine koje 17. novembra očekuje kvalifikaciona utakmica sa Belgijom. 

Selektor Slobodan Starčević i njegovi saradnici suočili su se sa dosta problema pred ovo okupljanje jer su zbog pozitivnih slučajeva na koronavirus sa spiska otpali Vladan Kovačević, Anes Mašić i Besim Šerbečić. Također, austrijski klubovi Šturm i Salcburg nisu dopustili svojim igračima Jusufu Gazibegoviću i Amaru Dediću dolazak na ovo okupljanje.

Igrači su danas odradili prvi trening, a selektor Starčević je izjavio:

- Kao i prethodnih mjeseci, i ovaj put imamo mnogo problema sa virusom COVID-19. Bez obzira na to, vjerujemo da ćemo sa ovom grupom igrača da napravimo dobru atmosferu i kvalitetno se spremimo za posljednji meč u ovim kvalifikacijama protiv jakog protivnika. Slične probleme smo imali i ranije i nadamo se da ćemo ih prebroditi i završiti ove kvalifikacije na najbolji mogući način.

Novi igrači na spisku mlade selekcije za meč sa Belgijom su: Luka Kačavenda (Radnik), Eldar Šehić (Željezničar), Miloš Borovčanin (Borac) i Amar Begić (Mladost), prenijela je zvanična stranica N/FS BiH.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.