SELEKTORSKA KRIŽALJKA

Hadžibegić o podjeli u NSBiH za "Avaz": Uvijek sam bio za domaće rješenje

Bio sam na kraju ugovora i Savez ima apsolutno pravo da ga produži ili ne, bez obzira na to što sam napravio rezultat koji se tražio od mene i što je sve završeno perfektno

Hadžibegić: U Podgoricu sam došao, ali i iz nje otišao kao prijatelj. Arhiva

Piše: G. Šumar

29.12.2020

Fudbalska reprezentacija Crne Gore jučer je dobila šestog selektora u historiji. Izvršni odbor Fudbalskog saveza Crne Gore imenovao je Miodraga Radulovića za selektora seniorske reprezentacije Crne Gore umjesto Faruka Hadžibegića, iako je naš stručnjak u Ligi nacija - grupa , ostvario cilj i "Sokole" odveo u viši rang. 

Sve je prošlo perfektno

- Bio sam na kraju ugovora i Savez ima apsolutno pravo da ga produži ili ne, bez obzira na to što sam napravio rezultat koji se tražio od mene i što je sve završeno perfektno, rekao je Hadžibegić za "Avaz" i dodao:


- Nemam apsolutno ništa drugo kazati na to. 


Jeste li nakon odluke FSCG razgovarali sa predsjednikom crnogorskog saveza Dejanom Savićevićem?


- Ne. U Podgoricu sam došao, ali i otišao kao prijatelj. Bez ikakvih problema, zadovoljan sam rezultatom. Sve je prošlo perfektno. Zahvaljujem se na povjerenju koje sam opravdao...


Kako vidite trenutnu situaciju u Nogometnom savezu Bosne i Hercegovine? Izbor selektora je podijelio Savez po "nacionalnim šavovima", a ne sportskim...


- Ne znam detalje, odnosno šta se dešava u Savezu. Sve što znam saznam iz novina. Mislim da ima dobrih rješenja.


Možete li biti konkretniji?


- Imamo mi, mislim na Bosnu i Hercegovinu, dobrih trenera.


Jeste li sada Vi jedno od rješenja u selektorskoj križaljci NSBiH?


- Ne mogu ja za sam za sebe ništa govoriti.

 

Spahić i Barbarez. Arhiva

Barbarez ili Petev

Trenutno, Izvršni odbor NSBiH je podijeljen između Sergeja Barbareza i Ivaila Peteva (Ivaylo). Vaš komentar?


- Uvijek sam bio za domaće rješenje. Mislim da na bh. trenerskoj sceni imamo kvalitetnih rješenja. Ne poznajem lično Peteva, ni njegov rad. Ja znam šta je biti stranac, i ja sam stranac s adresom u Parizu. Ali, kada je u pitanju BiH, mislim da imamo odlična rješenja.


Kako komentarišete činjenicu da niko od naših legendi, stručnjaka, bivših asova... nije za Peteva, odnosno stranca koji je prijedlog FSRS preko Zvjezdana Misimovića?


-  Svi isto mislimo. Nema potrebe to dodatno komentarisati, rekao je Hadžibegić, nekadašnji selektor naše reprezentacije, koji je sigurno zaslužio da Stručna komisija ili Komisija za izbor selektora bar obavi razgovor sa njim oko preuzimanja klupe "Zmajeva".  

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.