ŠKOTSKA

Rendžers novim trijumfom zaokružio polusezonu bez poraza

Ekipa Stivena Džerarda već sada djeluje nedostižno za dugogodišnjeg vladara Škotske Seltika

Stiven Džerard. Agencije

A. M.

30.12.2020

Potpunu dominaciju u domaćim okvirima u ovoj polusezoni Glazgov Rendžers je zaokružio pobjedom u 21. kolu škotskog Premijeršipa u gostima protiv Sent Mirena 0:2.

Rendžersi su pitanje pobjednika riješili za svega šest minuta. Prvo je Ruf u 27. minuti doveo goste u vodstvo, a isto je u 33. minuti duplirao Morelos. 

Do kraja rutinski je sačuvana prednost i "Policajci" su došli do 19. pobjede u prvenstvu, a imaju još samo dva remija, bez poraza. Kako ekipa Stivena Džerarda (Steven Gerrard) poraz nije zabilježila ni u Evropskoj ligi, pa se može reći da je ovo savršena polusezona. 

Rendžers već sada djeluje nedostižno za dugogodišnjeg vladara Škotske Seltika, koji je također pobedom završio 2020. godinu. Seltik je kod kuće savladalo Dandi junajted 3:0 i gleda u leđa najljućem rivalu sa 43 boda, ima 16 manje od Rendžersa. Prvi meč u novoj godini 2. januara ove dvije ekipe će odigrati između na Ajbroksu i to će biti prilika da Seltik prvi put pobijedi velikog rivala nakon godinu dana. U prvom ovosezonskom Old Firmu Rendžers je kao gost slavio pobjedu rezultatom 0:2.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.