ŠKOTSKA

Seltik ponovo prosuo bodove kod kuće, je li ovo nagovještaj titule Rendžersa?

Rendžers sada ima 20 bodova više od najljućeg rivala i sve je bliže tituli

Detalj s meča na Seltik parku. The Scottish Sun

Piše: A. Milišić

16.1.2021

Fudbaleri Seltika tri meča zaredom ne znaju za pobjedu u prvenstvu Škotske. 

Nakon poraza od Rendžersa u Old Firm derbiju i domaćeg remija protiv Hiberniana, izabranici Nila Lenona (Neil Lennon) odigrali su meč bez golova na Seltik parku protiv Livingstona.

Činjenica da su gosti imali više udaraca prema golu domaćina dovoljno govori u kakvoj krizi se nalazi velikan iz Glazgova. U posljednja tri prvenstvena meča postigli su samo jedan gol, a primili dva.

Nil Lenon. Agencije

Rendžers sada ima 20 bodova prednosti u odnosu na najljućeg rivala uz dvije utakmice više i zaista je na dobrom putu da prekine veliku šampionsku dominaciju Seltika koja traje punih devet godina.

Posljednji put Rendžers je bio prvak Škotske 2011. godine i od tada je primat preuzeo Seltik koji je vezao devet uzastopnih šampionskih sezona. Ali, čini se da velikoj dominaciji Seltika dolazi kraj.

Posrnuli gigant s Ajbroksa dobio je elan da je prekid dominacije najljućeg rivala moguć ove sezone, posebno zbog načina na koji ih do sada vodi Stiven Džerard (Steven Gerrard).

"Policajci" su jedina neporažena ekipa u škotskom prvenstvu sa 21 trijumfom i dva remija. Impozantna je i gol-razlika Rendžersa (59:6) koja potvrđuje dominaciju Džerardove ekipe ove sezone.


Tablice omogućuje SofaScore LiveScore
Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.