STRUČNJACI

Mehmed Baždarević iz Gengama za „Avaz“: Igrači su s nevjericom primili moju odluku

Umjesto da se pojačamo, čelnici kluba su pustili da odu tri najbolja igrača

Baždarević: Volio bih doći kući, nisam dugo bio u Sarajevu. Arhiva

Piše: G. Šumar

3.2.2021

Naš fudbalski stručnjak Mehmed Baždarević (60) nije više trener francuskog drugoligaša Gengama, nakon što je sporazumno raskinuta saradnja.


Prijelazni rok

- Čekao sam 31. januar i kraj zimskog prijelaznog roka kako bih saznao hoćemo li se bar malo pojačati, jer slabo stojimo na tabeli - otkriva Baždarević u razgovoru za „Dnevni avaz“ i dodaje:

- Umjesto da se pojačamo, čelnici kluba su pustili da odu tri najbolja igrača. I to džaba, tako da nisam bio zadovoljan. To sam u ponedjeljak, nakon što sam spremio ekipu za duel s Grenoblom, rekao predsjedniku, a on mi je odgovorio da moraju smanjivati troškove. Ako je već tako, rekao sam mu da mogu uštedjeti i moju plaću, nema nikakvih problema... Nisam tražio ništa, iako sam imao ugovor još četiri mjeseca.

Popularni Meša ističe da je razgovor sa predsjednikom Gengama bio jako korektan.

- Jednostavno, nisam želio da se više mučim. Zatražio sam raskid saradnje, a on je rekao nema problema. Igrači su s nevjericom primili moju odluku, nisu bili za to, ali... Ostao je moj stručni štab koji će voditi ekipu. Samo sam ja izašao, a njih pet je ostalo.

Na pitanje kakvi su Vam fudbalski planovi, Baždarević odgovara:

- Trenutno nikakvi, pogotovo u ovoj situaciji - mislim na pandemiju koronavirusa, osim da se malo odmorim. Možda je trenutno bolje ne raditi, nego raditi. Vidjet ću, tek sam uzeo papire iz sada već bivšeg kluba.


Povratak kući

U razgovoru s Baždarevićem saznali smo i to da, kako kaže, želi skoknuti do Sarajeva.

- Volio bih doći kući, nisam dugo bio u Sarajevu, ali vidjet ću još, jer ovo nisu ni vremena za putovanja. Prvo ću malo da se odmorim, jer sam bio daleko i od mog francuskog doma (Sošo – op.a.) – za kraj je rekao naš fudbalski stručnjak.

Četiri pobjede

Baždarević je Gengam vodio u 22 utakmici i zabilježio četiri pobjede, deset remija i osam poraza. Klub je ostavlja na 17. poziciji, s 22 osvojena boda.

- Na klupi će ga naslijediti njegov pomoćnik Fred Bompar (Bompard) - saopćio je francuskog drugoligaša.

Sinoć je Gengam poržen od Grenobla i pao za jednu poziciju na tabeli... 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.