KATALONIJA

Barcelona steže kaiš gdje god može, obaveze ih pritišću sa svih strana

Gledat će da Kutinjo ne igra kako ne bi dodatno plaćali

Kutinjo: Najveći finansijski teret. Twitter

N. Demirović

12.2.2021

Brazilac Felipe Kutinjo (Philippe Coutinho) najskuplje je pojačanje u historiji Barcelone. Katalonci su Liverpulu isplatili 145 miliona eura za igrača nekada poznatog kao Čarobnjak.

Međutim, najveća magija tog čarobnjaka u međuvremenu je postala nestajanje s terena. Kutinjo se nikad nije uklopio na pravi način, a dobar dio vremena proveo je na posudbama.

Loša sudbina čeka ga i ove sezone, javljaju s madridskog Asa, prenosi "Gol.hr". Po njima, Barcelona će Kutinja, koji se oporavlja od povrede, izbjegavati koristiti kako ne bi morala isplatiti još pet miliona eura bonusa Liverpulu. Bonus će se aktivirati ako Kutinjo odigra još sedam utakmica.

U posljednje vrijeme puno se piše o finansijskim problemima Barcelone, a velika su stavka i dugovi za astronomske transfere. Barcelona mora, prema Transfermarktu, isplatiti još gotovo 200 miliona eura za odštete, od čega gotovo 30 miliona duguju samo za astronomski Kutinjov transfer.

Kutinje je najveći teret, ali ima tu još dugova koji pokazuju koliko su loše kupovali posljednjih godina.

Za Artura Vidala trebaju dati 950.000 eura, dok za Artura (athur) moraju platiti još 13,5 miliona eura brazilskom Gremiju. Trojac igrača koji još nisu isplatili, a koji ni ne igraju u klubu, zatvara još jedan veliki promašaj - Brazilac Malkom (Malcom), za kojeg duguju još 10 miliona eura Bordou.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.