LIGA PRVAKA

Lopetegi: Sudija je dozvolio da se igra agresivno, nešto što se često dešava u Evropi

Nikada nije dobro izgubiti protiv rivala kao što je Dortmund jer je rezultat loš za revanš, ali imamo još jedan meč i moramo da se držimo za tu mogućnost, rekao je Lopetegi

Lopetegi: To je veoma surova kazna. Sevilla FC

G. Š. / Sevilla

18.2.2021

Trener Sevilje Đulen Lopetegi (Julen Lopetegui) je poslije poraza od Borusije rekao da njegov tim nije igrao dobro i da je veoma loše što su kod kuće izgubili 3:2, ali i da je potrebno da se spreme, te da se podignu pred revanš za tri sedmice.


Loš rezultat

- Nikada nije dobro izgubiti protiv rivala kao što je Dortmund jer je rezultat loš za revanš, ali imamo još jedan meč i moramo da se držimo za tu mogućnost, rekao je Lopetegi i dodao:

- Nismo zaslužili da izgubimo, ali oni imaju jednog od najboljih igrača na svijetu koji je napravio razliku u tri situacije koje smo mogli da izbjegnemo. To je veoma surova kazna... Tim se oporavio u drugom poluvremenu, dobro smo ih zategli i mogli smo da dođemo do remija. Sada moramo da se oporavimo, podignemo i da se dobro spremimo.


Kvalitet Dortmunda

Lopetegi je još jednom ponovio da je njegov tim zaslužio remi i da su kazne Dortmunda bile surove.

- To govori o njihovom kvalitetu i kolika su oni opasnost. Također, sudija je dozvolio da se igra agresivno, nešto što se često dešava u Evropi, ali ne i u domaćim takmičenjima, moramo brzo da se adaptiramo na to. Možda nam je falilo tog prilagođavanja na početku, zaključio je trener Sevilje.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.