IGRAČ SEVILJE

Ivan Rakitić postao prvi službeni ambasador UEFA-ine fondacije za djecu

Sudjelovat će u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovirati njezinu ulogu

Rakitić: Važna odgovornost. AGENCIJE

A. Vatreš

24.2.2021

Hrvatski nogometaš Ivan Rakitićpostao je prvi ambasador UEFA-ine fondacije za djecu koja podržava projekte za razvoj dječjih prava širom svijeta, objavila je evropska krovna nogometna organizacija na svojim službenim stranicama.

Bivši hrvatski reprezentativac i trenutni član španskog prvoligaša Sevilje sudjelovat će u dobrotvornim projektima fondacije i javno promovirati njezinu ulogu.

- Jako sam zadovoljan što sam dobio ovu priliku, jer je važna odgovornost osvijestiti ljude da fondacija i glumci mogu puno doprinijeti na ovom području, posebno pomažući djeci da pronađu svoju sreću - rekao je Rakitić, prenosi Hina.

- Kao otac dvije kćeri, itekako sam svjestan koliko je važno vidjeti osmjeh na dječjem licu - dodao je 32-godišnji veznjak.

Dječju fondaciju UEFA vodi prvi čovjek evropskog nogometa, Slovenac Aleksander Čeferin, koji je, kad je imenovan prvi ambasador fondacije, ocijenio da je Rakitić više nego samo izuzetan nogometaš.

- On je također čovjek koji izvan terena svojim djelovanjem želi pomoći u promicanju opipljivih promjena za dobrobit drugih - rekao je Čeferin.

U pet godina otkako je osnovana UEFA-ina fondacija, oko milion djece iskoristilo je njezinu široku paletu aktivnosti predstavljenih u sto zemalja na pet kontinenata.

Kroz sport, a posebno nogomet, UEFA-ina fondacija pomaže pružiti nadu djeci iz siromašnih porodica kako bi mogla postići svoje ciljeve u životu.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.