HOFENHAJM

Bičakčić se dobro oporavlja: Cilj je odigrati jednu ili dvije utakmice ove sezone

To je bio klasičan primjer koliko su radost i žalost blizu

Bičakčić: Teške sedmice su iza mene. Arhiva

G. Š. / Kicker

4.3.2021

Naš reprezentativac iz Hofenhajma Ermin Bičakčić. koji je prije nešto više od pet mjeseci pokidao i operisao križne ligamente, nada se da će se ove sezone vratiti na teren. Naime, Bajern iz Minhen je tog 27. septembra 2020. godine pretrpio jedini poraz (1:4) u zvaničnim utakmicama u prošloj kalendarskoj godini.

Gol i povreda

 Tog kobnog dana Bičakčić udarcem glavom doveo Hofenhajm u vodstvo i otvorio je vrata senzaciji, ali nedugo nakon toga je teže povrijeđen.

- To je bio klasičan primjer koliko su radost i žalost blizu. Prvo sam postigao gol za 1:0 protiv Bajerna, imao sam sjajan osjećaj u tom susretu, a onda mi se desila povreda koja te prizemlji - rekao je Bičakčić u razgovoru za "Kicker".

Prolazio je kroz teške trenutke, pogotovo kad je svoje saigrače mogao pratiti samo na TV-u.

- Razmišljate o tome kako biste mogli biti tamo, a umjesto toga ležite na kauču. Teške sedmice su iza mene, istakao je naš reprezentativac.


Bh. stopera krasi velika borbenost na terenu, a takav je i njega. Bori se za što brži povratak na teren.

- Sad imam priliku još više raditi na sebi, kako bih rekao da još niste vidjeli ovu moju verziju. Ako bih definisao cilj, to bi bilo da odigram jednu ili dvije utakmice ove sezone, zaključio je Bičakčić.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.