PREMIJER LIGA

Vinko Marinović pred derbi u Mostaru: Očekujem da se vratimo s povoljnim rezultatom

Čeka nas dosta zahtjevna utakmica

Marinović: Zadovoljan formom Fanima. Arhiv

N. Demirović

11.4.2021

Sarajevo će sutra gostovati Veležu. Pred put u Mostar i derbi velikih rivala govorio je Vinko Marinović, prvi strateg tima s Koševa koji je prvo komentirao pobjedu u Kupu BiH protiv Tuzla Citiyja.

- Do sada nismo mijenjali formaciju, a u ovoj utakmici jesmo. Mislim da mogu biti zadovoljan, s obzirom na vrijeme koje smo imali za pripremu te utakmice. Sigurno da je to jedna od opcija i u narednom periodu. Imat ćemo još više vremena da se uigramo u toj formaciji. Teren je bio zaista težak, bilo je bitno prilagoditi se tim uslovima. Moji igrači su bili karakterni i odradili sve dosta dobro, rekao je istakao je Marinović.

On je govorio i o formi, očigledno najraspoloženijeg igrača Sarajeva u ovom dijeli sezone Matijasa Fanima ( Matthias).

- Fanimo je dosta dobro odigrao zadnje dvije utakmice i također postigao dva gola. Sigurno da nas to raduje. Ulazi u formu, nadamo se da će tako i nastaviti, naglasio je.

Derbi u Mostaru mogao bi biti prava poslastica. Velež igra jako dobro, a Sarajevo je lider na tabeli.

- Velež igra dosta dobro. Pokazuju to i njihovi rezultati. Čeka nas dosta zahtjevna utakmica, ali i mi polako ulazimo u formu. Očekujem da odigramo dobro i da se vratimo s povoljnim rezultatom, najavio je Marinović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.