ENGLESKA

Begovićev Bornmut zaustavljen u polufinalu plej-ofa Čempionšipa, Brentfordu 10. finale

Brentford je inače najneuspješniji tim u historiji plej-ofa

Begović ganja Tonija. Screenshot

A. M.

22.5.2021

Fudbaleri Brentforda slavili su protiv Bornmuta 3:1 u drugom meču polufinala plej-ofa Čempionšipa i tako sa ukupnih 3:2 izborili plasman u finale.

Brentford je postao prvi tim u historiji engleskog fudbala, koji je došao do finala u dvije uzastopne sezone, a da su oba puta izgubili prve utakmice polufinala.

Ipak, meč je bolje počeo po ekipu našeg Asmira Begovića. Arno Danđuma (Arnaut Danjuma) je u petoj minuti doveo Bornmut u vodstvo.

Međutim, u 16. minuti sviran je jedanaesterac za domaće, a izjednačenje Brentfordu donio je Ivan Toni (Toney). Begović je zaradio žuti karton jer je poslije primljenog gola iz penala pokušao da otme loptu iz ruku Toniju.

Vrlo važan momenat desio se u 28. minuti. Štoper Bornmuta Kris Mepam (Chris Mepham) srušio je Brajana Mbeuma (Bryan Mbeumo) i kao posljednji čovjek odbrane dobio direktan crveni karton. Od tog trenutka Brentford je sve vrijeme napadao i poveli su u 50. minuti golom Vitalija Janelta (Vitaly).

Međutim, to je bio rezultat koji je utakmicu vodio u produžetke. Zato su fudbaleri Brentforda dodali gas i došli do trećeg gola u 81. minuti preko Markusa Forsa (Marcus Forss).

Brentford je inače najneuspješniji tim u historiji plej-ofa, jer se u prethodnih devet nastupa nikada nisu uspjeli dočepati višeg ranga takmičenja.

Protivnik ekipi iz Zapadnog Londona bit će pobjednik drugog polufinala. Svonsi ima prednost 1:0 protiv Barnslija, a utakmica se igra večeras s početkom u 19 sati i 30 minuta.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.