DOSADILA PENZIJA

Fernando Tores se vraća fudbalu nakon dvije godine

Popularni "El Nino"

Tores: Posljednju utakmicu odigrao u augustu 2019. godine. TWITTER

E. Ćosić

26.5.2021

Legendarni španski fudbaler Fernando Tores (Torres) se nakon dvije godine odlučio vratiti iz penzije. Dvostruki evropski prvak i jednom svjetski prvak sa reprezentacijom Španije je i nakon fudbala punio naslovnice medija, obzirom da se počeo baviti bodybuildingom. 

Tores je u martu proslavio 37. rođendan, a od fudbala se oprostio augustu 2019. godine nakon 35 odigranih utakmica u japanskom Sagan Tosuu. Prethodno je popularni "El Nino" odradio i drugi mandat u Atletiko Madridu. Podsjećamo, Tores je u 18-godišnjoj karijeri igrao za Atletiko Madrid i bio najmlađi kapiten u historiji "Jorgandžija". 

Nakon toga otisnuo se u Englesku i potpisao za Liverpul, potom Čelzi, a nosio je i dres Milana. Za reprezentaciju Španije je odigrao čak 110 utakmica u kojima je postigao 38 golova. Nakon završetka karijere okušao se kao trener u omladinskim kategorijama Atletika, ali to nije dugo trajalo. Ime novog kluba još uvijek nije objavio.

- Razumijem samo jedan način života: igranje. Zbog toga sam se odlučio vratiti - objavio je Tores na svom Twitter nalogu.



Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.