ITALIJA

Pohvale na račun bh. fudbalera: On može igrati Seriju A

Bajić sezonu proveo na posudbi u Askoliju

Bajić i Hadžiahmetović: Udinese zainteresovan i za usluge veznjaka. ARHIV

E. Ćosić

31.5.2021

Andrea Karnevale (Carnevale), glavni skaut Udinezea pratio je ovosezonske utakmice Riada Bajića na posudbi u Askoliju. Bh. fudbaler je sezonu okončao sa 12 pogodaka i jednom asistencijom, a posebno dobre partije pružao je u finišu sezone kada je Askoli izborio opstanak u drugom razredu italijanskog fudbala.

- On može biti dobar u Seriji A. Kad je tek došao, nije bio u dobroj formi, nije bio dobro treniran. Morao je naučiti da bude agresivniji na terenu. Ove godine je napredovao, postigao je 12 golova. Važno je imati vjere - rekao je Karnevale.

Bajić je dijete Željezničara, a na Udine je stigao 2017. godine iz Konjaspora u transferu teškom 5.5 miliona eura. Kako se nije izborio za mjesto u timu, Udineze ga je slalo na posudbe u Bašakšehir, Konjaspor i potom Askoli. Bajić je Željezničar napustio u augustu 2015. godine nakon dobrih nastupa Plavih u Evropi. Tim iz Zvorničke je na ime transfera napadača inasirao 500 hiljada eura.

Zanimljivo da je Udineze jedan od dva tima koji su posebno zainteresovani za usluge Amira Hadžiahmetovića, fudbalera s kojim je Bajić igrao i u Željezničaru i u Konjasporu. Drugi zainteresovani tim je Anderleht, a pominje se transfer vrijedan četiri miliona eura.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.