BIH - CRNA GORA 0:0

Radulović: BiH u istoj situaciji kao i mi, treba bezbolno proći kroz ovaj period

Selektor Crne Gore nakon remija (0:0)

Radulović: Zadovoljan partijom svojih fudbalera. SCREENSHOT

E. Ćosić

2.6.2021

Selektor fudbalske reprezentacije Crne Gore Miodrag Radulović komentarisao je utakmicu bez golova koju su odigrali njegovi izabranici sa reprezentacijom Bosne i Hercegovine.

- Mogu biti zadovoljan prikazanom igrom jer smo bili dosta oslabljeni bez 14 igrača. U međuvremenu nam se i Vujačić prehladio. Ono što smo htjeli vidjeti, vidjeli smo. Odigrali smo korektno, bili blizi vodstvu u prvom dijelu. Kasnije se promijenilo u rasporedu. Hvala BiH na korektnoj igri i dočeku i želim im puno sreće u kvalifikacijama - rekao je Radulović i dodao:

- Zadovoljan sam jer napredujemo. Vidjeli ste da smo poštovali raspored. Promijenili smo sistem igre, a mladi su momci. Pribojavao sam se kazne do kraja nakon propuštenih prilika. Za prijateljsku utakmicu dobra utakmica. Šehić je igrač utakmice i pokazuje iz meča u meč kakav je golman.

Potom je Radulović uporedio reprezentaciju Bosne i Hercegovine sa njegovom selekcijom.

- Iskren da budem, veoma cijenim reprezentaciju BiH. I ovaj kombinovani sastav igra na top nivou. U ovoj situaciji je tu smjena generacija. Imate mlade igrače nazad, stopere. Treba bezbolno ispratiti smjenu generacija, uz rezultate. To što radite vi, to radimo i mi. Nije lako takmičiti se i mijenjati ekipu - poručio je Radulović.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.