ARGENTINA

Tevez se penzionisao: Možda se i vratim, ali nikad više u Boku

Argentinski "okačio kopačke o klin" u 37. godini života

Tevez: Potresla ga smrt oca. TWITTER

E. Ćosić

5.6.2021

Legendarni Argentinac Karlos Tevez (Carlos) odlučio je "okačiti kopačke o klin" u 37. godini života. Ruku na srce, ni sam argentinski fudbaler nije siguran u svoju odluku, obzirom da je rekao kako postoji mogućnost da se predomisli i ponovo zaigra, ali jedno je sigurno - neće više igrati za Boku.

- Sada mogu da kažem da se povlačim, ali možda se za tri mjeseca probudim i poželim opet da igram. Ipak, nikad više u Boki. Ovo je jedan od najtužnijih dana u mom životu, ali osjećam da sam donio pravu odluku. Boka je moj život i ne smijem da budem prosjek ovdje. Ako ne mogu da pružim 100 odsto, onda je bolje da se povučem - rekao je Tevez.

- Mnogi su me pitali da ostanem do decembra, da sačekam dok se ljudi ne vrate na stadione. Ali ja sam želio da odem čuvajući neke posebne memorije kao posljednje. Ne postoji ništa ljepše od posljednjih ovacija Maradoni na terenu, posljednjeg puta kada me je otac gledao kako igram i postajem šampion, zadnji put kada sam ga vidio da lije suze radosnice. Nije mi potrebno ništa drugo da bih bio sretan. Moja krv nije crvena. Uvijek će biti plavo-žuta. Vidimo se uskoro - poručio je popularni "El Apače" (Apache).

Pojedini argentinski mediji prenijeli su vijest kako Argentinac nije u najboljem odnosu sa čelnicima Boke, dok neki mediji pišu kako je fudbaleru teško pala smrt oca i da u posljednjih nekoliko mjeseci nije isti čovjek koji je bio.


Tevez je u drugom mandatu za svoju Boku odigrao 64 utakmice, a postigao je 21 gol.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.