EURO 2020

Vrsaljko: Nismo iznenađeni ni s čim pretjerano

Nije mi bilo dugo zbog svima poznatih razloga

Šime Vrsaljko. Arhiva

G. Šumar

15.6.2021

Šime Vrsaljko opet je na velikom natjecanju neizostavni dio udarne ekipe "Vatrenih", nakon što je poslije Svjetskog prvenstva u Rusiji dugo bio van terena zbog problema s povredom.

- Nije mi bilo dugo zbog svima poznatih razloga. Sretan sam što sam opet u reprezentaciji, pogotovo na ovako velikom natjecanju i dat ću sve od sebe. Naravno da sam, nakon tako velike pauze i turbulentnog razdoblja, znatiželjan kako ću ubuduće izgledati. Od sebe očekujem puno i nadam se da ću ostvariti sve ciljeve. Međutim, tu nisam da gledam svoju karijeru, tu sam da se stavim u službu kolektiva i da dam cijelog sebe reprezentaciji. Najbitniji je rezultat reprezentacije, ja ću se za sebe pobrinuti, rekao je Vrsaljko, prenosi HNS.

Igra u fazi obrane je bitan dio svake ekipe…



Igramo kolektivno

- Branimo se vi zajedno. Odbrana počinje od napadača i završava s vratarom. Ne treba nikog pojedinačno izvlačiti, mi smo kolektiv, kolektivno igramo dobro i kolektivno igramo loše. Ima situacija i stvari na kojima treba poraditi. Svaki dan naporno radimo, analiziramo, trudimo se. Stavili smo se u službu reprezentacije da izgledamo sve bolje u sljedećim susretima.

Koliko mladi igrači znače za ekipu?

- Mladi igrači su svježa krv i energija koja u svakom trenutku može puno donijeti na terenu i van terena. Svi su fenomenalni, na terenu i van terena. Sretni smo i zadovoljni da vidimo kako je budućnost reprezentacije tu s nama, oni će jednog dana biti nositelji svega ovoga. Atmosfera je fenomenalna.

Kako vidite češku reprezentaciju i Patrika Šika (Patrick Schick)?

- Mislim sve najbolje o Česima i sve najbolje o Patriku Šiku.

U utakmici protiv Češke svi očekuju agresivnu Hrvatsku.

Neophodan pritisak


- Što se tiče agresije i stava reprezentacije, utakmica sama po sebi tempira koliko će biti potrebno vršiti pritisak. To je od utakmice do utakmice. Sljedeća će zahtijevati veću razinu pritiska i želje za golom i rezultatom koji nam je neophodan da dobijemo atmosferu kakvu svi priželjkujemo. Atmosfera je odlična, ali rezultat nam isto puno odnosi. Nema Mandžukića, ali tu su drugi igrači koji se trude. Dajemo maksimum na treningu i utakmicama. Nadam se da ćemo doći do tri boda u sljedećoj utakmici.”

Jesi li iznenađen igrom Češke protiv Škotske?

- Nismo iznenađeni ni s čim pretjerano. U sljedećim danima radit ćemo detaljne analize reprezentacije s kojom igramo u sljedećoj utakmici i maksimalno se pripremiti za njih. Uz sav respekt i poštovanje, moramo još toga analizirati i popraviti. Ako budemo na našoj razini, rezultat neće izostati, uz dužno poštovanje prema Česima. Sljedeća utakmica će biti fajterska, jer će biti bitan rezultat. Ono što je nama potrebno da zaključimo utakmicu kako mi želimo. Vidjet ćemo hoćemo li se potući s nama ili će biti lakše.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.