MARCA PIŠE

Otkriveni novi detalji o planovima Barcelone i Mesija

Španski dnevnik piše da je plan Barcelone da Mesi ostane još dvije godine, a nakon toga bi završio karijeru u američkom MLS-u

Mnogi se pitaju šta će biti s Mesijem ovog ljeta?. theathletic.com

M. K.

3.7.2021

Argentinski napadač Lionel Mesi (Messi) glavna je tema ovog ljetnog prelaznog roka s obzirom na to da mu istekao ugovor s Barcelonom. 

I dok u Barceloni pokušavaju pronaći način kako da zadrže svog superstara, ugledna španska Marca je objavila detalje o Mesiju i Barceloni odnosno o problemima dvije strane koji koče sklapanje nove saradnje.

Španski dnevnik piše da je plan Barcelone da Mesi ostane još dvije godine, a nakon toga bi završio karijeru u američkom MLS-u, gdje bi nadoknadio smanjenu zaradu u katalonskom klubu. Međutim, nije jasno bi li se američki dio ugovora oporezivao u SAD-u ili Španiji?

Barcelona još Mesiju duguje velik novac od ugovora koji tokom kritično perioda pandemije nije isplaćivala, a Marca navodi i to kako je Mesiju važno kakav će sastav Barce biti u novoj sezoni. 

Barcelona je za novu sezonu dovela Serhia Aguera (Sergia Aguero), Erika Garsiju (Eric Garcia), Memfisa Depaja (Memphis Depay) i Emersona.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.