EGIPAT

Egipćani oslabljeni u Tokiju: Redsi nisu pustili njihovu najveću zvijezdu

- Počeli smo o tome pričati prije mnogo vremena jer je Salah želio u Tokio, ali Liverpul nije bio jasan. Salah je bio ključan igrač u našim planovima za Olimpijske igre, ali.., rekao je Ahmed Megahed

Salah ostaje sa Liverpulom na pripremama. TheTimes

M. K.

6.7.2021

Egipatska fudbalska zvijezda, Mohamed Salah, imao je namjero putovati sa reprezentacijom na Olimpijadu u Tokiju, međutim od toga neće biti ništa, barem kako sada stvari stoje, jer mu put u Japan neće dopustiti Liverpul.

Fudbalski turnir na Igrama traje od 22. juna do 7. avgusta, dok takmičenje u Premijeršipu počinje 13. avgusta, pa bi tako Salah propustio cijele pripreme s Redsima, a možda i početak sezone.

- Počeli smo o tome pričati prije mnogo vremena jer je Salah želio igrati na Olimpijskim igrama, ali Liverpul nije bio jasan. U junu sam znao da ga neće pustiti. U svakom slučaju, poštujemo njihovu odluku. Pokušao sam mnogo, mnogo puta, kao i egipatski savez, da uvjerimo Liverpul da puste Salaha, ali oni su potpuno odbijali. Mohamed je želio igrati na olimpijskom turniru, razgovarao je sa mnom o tome, a ja sam dao najbolje od sebe da ga dovedem. Salah je bio ključan igrač u našim planovima za Olimpijske igre, ali klub je odbio naš prijedlog. Moramo ići dalje, zaključio je predsjednik egipatskog Saveza Ahmed Megahed za afrički BBC Sport.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.