NSBIH

Selektor Janković pred Škijin memorijal: I nama trenerima, kao i mladim igračima, velika čast što smo dio ovakve priče

Na ovim prostorima je bilo dosta fudbalskih legendi koje se nikada neće zaboraviti, a i mi na ovaj način odajemo počast jednoj fudbalskoj veličini, rekao je selektor pionirske reprezentacije BiH

Sve utakmice turnira bit će odigrane u zeničkom Trening kampu NSBiH. NSBiH

Piše: G. Šumar

8.7.2021

Fudbalski reprezentativci Bosne i Hercegovine U-15 okupili su se jučer u Trening centru NSBiH u Zenici, gdje se spremaju za Memorijal „Josip Katalinski-Škija“. Selektor Igor Janković o turniru koji se organizuje u znak sjećanja na jednog od najvećih sportista na našim prostorima je rekao:

Treba njegovati tradiciju

- Prije svega, treba njegovati tradiciju i nastaviti sa organizacijom turnira koji se igra u čast Josipa Katalinskog-Škije. Na ovim prostorima je bilo dosta fudbalskih legendi koje se nikada neće zaboraviti, a i mi na ovaj način odajemo počast jednoj fudbalskoj veličini. Svakako da je i nama trenerima, kao i ovim mladim igračima velika čast što smo dio jedne ovakve priče, istakao je Janković.

Osvrnuo se i na ekipu koja će predstavljati BiH na Škijinom memorijalu.

- Kada govorimo o selekciji koja će nastupiti na ovom turniru, njima će to biti praktično prvo okupljanje tako da rezultat ne možemo da istaknemo u prvi plan. Kroz regionalne kampove igrači su pokazali da imaju kvalitet, ali prvi put će nastupati u ovom sastavu. Tako da će nam ovaj turnir sigurno biti od višestruke koristi, jer ćemo moći da polako uigravamo generaciju igrača 2007. godište i da nam to bude određeni filter za budućnost. Svakako, kad nastupamo na turniru koji nosi ime Josipa Katalinskog imamo obavezu da se pokažemo u najboljem svjetlu i ne sumnjam da ćemo svi dati sve od sebe kako bismo prikazali dopadljiv fudbal uz međusobno uvažavanje i fer-plej - zaključio je selektor pionirske reprezentacije BiH.


Direktni prijenosi

Sve utakmice turnira bit će odigrane u zeničkom Trening kampu NSBiH. Pionirska reprezentacija Bosne i Hercegovine će se sutra u 10 sati u polufinalu sastati sa Sjevernom Makedonijom. Istog dana u 18 sati bit će odigran i drugi polufinalni meč u kojem će se sastati zajednička selekcija Sarajeva i Istočnog Sarajeva sa selekcijom Beograda.

Mečeve turnira „Josip Katalinski-Škija“ moći ćete pratiti uživo na zvaničnom YouTube kanalu NSBiH.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.