PRIJELAZNI ROK

Pjanić čeka Juventus, Barcelona nema ništa protiv, ali u Torinu "sanjaju" o Lokateliju

Eksperiment s Arturom Melom (Arthur) nije bio baš uspješan, zbog čega je Manuel Lokateli (Locatelli) postao i te kako zanimljiv, još više poslije dobrih igara na Euru 2020

Pjanić: Otići ili ostati?. Arhiva

Er. B. / Mozzart sport

10.7.2021

Planovi novog sportskog sektora Juventusa za ovo ljeto maksimalno su okrenuti dovođenju centralnog veznog i napadača, dok se paralelno i dalje radi na razjašnjavanju statusa Kristijana Ronalda (Cristiano).


Alegri očekuje dva kapitalca

Ostao Portugalac u Torinu ili ne, Maks Alegri (Massimiliano Allegri) očekuje dva kapitalca na pozicijama koje su u Juventusu bile deficitarne ili prije svega popunjene nedovoljnim kvalitetom. Eksperiment s Arturom Melom (Arthur) nije bio baš uspješan, zbog čega je Manuel Lokateli (Locatelli) postao i te kako zanimljiv, još više poslije dobrih igara na Euru 2020. I dok u Torinu pokušavaju da nađu zajednički jezik sa čelnicima Sasuola oko transfera igrača koga se Milan olako odrekao, u Kataloniji se otvara put ka senzacionalnom povratku Miralema Pjanića. Samo godinu pošto su Juventus i Barcelona trampili njega i Artura u transferu koji nijednoj strani nije donio nešto dobro.

Pjanić traži način da izađe iz ugovora s Barcelonom, jer je debitantska godina na stadionu Kamp Nou prošla daleko od očekivanog. Dolazak Ronalda Kumana (Koema) ga je “obezglavio“ čime se vjerovatno prerano završila avantura u Kataloniji.

U Barceloni su sada svim silama okrenuti ka obnovi ugovora sa Lionelom Mesijem (Messi) koga u noći između subote i nedjelje čeka finale Kopa Amerike i vjerovatno posljednja šansa da se dokopa kontinentalnog trofeja sa Argentinom. Osim toga, Barcelona se našla u nebranom grožđu i ozbiljnom problemu. Naime, klub je došao u situaciju da ne može registrovati nove igrače zbog toga što je premašio granice za plaće igrača, čime je prekršio pravilnik finansijskog fer-pleja La Lige i po hitnom postupku mora da “krati“ budžet kako bi se izašlo iz krizne situacije.

Širom otvorena vrata za odlazak

Zbog toga je upravo Pjanić jedan od onih kome su vrata za odlazak iz kluba širom otvorena. Njegovi agenti intenzivno rade na tome da Pjaniću što prije pronađu novi klub, čak i pozajmica od dvije godine dolazi u obzir, a pominje se čak i mogućnost sporazumnog raskida gdje bi naš as morao da pristane na ozbiljnu štetu, odnosno da ostane bez velike sume novca.

Pjanić još od ranije ima otvoren poziv novog sportskog direktora Totenhema Fabija Paratićija (Paratici) koji izuzetno cijeni njegove kvalitete. Njegov dolazak u Sjeverni London predstavlja jedan od prioriteta za Totenhem u ovom trenutku. Pjanić se ipak nada Juventusu, mada Alegri i njemu nadređeni ipak žele Lokatelija zbog mladosti, potencijala i činjenice da je domaći igrač.

Samo, nije Juventus jedini koji merka Lokatelija. Arsenal također pokušava da dovede italijanskog veznjka koji je navodno prvo odjavio "Topdžije", ali se navodno situacija malo promijenila i sada čak postoji određena želja da se saradnja dogodi, što je potvrdio poznati insajder Fabricio Romano. Međutim, i Arsenal je u rascjepu između želja i mogućnosti. Naime, u toku su završni pregovori sa Brajtonom za Bena Vajta (White) za koga se pominje obeštećenje od 65.000.000 eura. Problem za ekipu Mikela Artete u tom slučaju bilo bi obeštećenje za Lokatelija. Sasuolo sada traži 40.000.000 eura, a ne bi iznenadilo i da cijena još malo skoči ako Azuri postanu šampioni Evrope. Dosta je otvorenih pitanja, ali djeluje da će ishodi ovih poslova biti uzajamno povezani.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.