EURO 2020

Murinjo otkrio da je jedan Englez odbio izvesti penal

Italija nakon boljih jedanaesteraca pobijedila Englesku i osvojila Evropsko prvenstvo

Murinjo: Sautgejt je napravio loš odabir izvođača penala. TWITTER

E. Ćosić

13.7.2021

Fudbalska reprezentacija Engleske izgubila je u finalu Evropskog prvenstva od Italije nakon izvođenja jedanaesteraca, a selektor reprezentacije "Tri lava" Geret Sautgejt (Gareth Southgate) i njegovi izabranici meta su kritika.

Iako su igrali na svom Vembliju i uprkos velikoj podršci navijača Englezi su poklekli, te promašili čak tri penala. Bilo je to njihovo prvo finale Evropskog prvenstva, a tek drugo kada su u pitanju velika takmičenja. Sa penala nisu bili precizni Markus Rašford (Marcus Rashford), Džejdon Sančo (Jadon Sancho) i Bukajo Saka (Bukayo), a sva trojica su se našli na meti kritika i rasističkih uvreda.




Krikovan je i Sautgejt zbog izbora izvođača, a nisu pošteđeni bili ni Rahim Sterling (Raheem) i Džek Griliš (Jack Grealish) zbog nepreuzimanja odgovornosti. Griliš se naknadno oglasio na Twitteru tvrdivši da je želio šutirati penal, ali da je Sautgejt imao drugačije planove.



Sada se oglasio i Žoze Murinjo (Jose Mourinho), koji je za britanske medije tokom Evropskog prvenstva radio kao stručni komentator. On je okrivio Sautgejta zbog lošeg odabira izvođača, ali i otkrio da je jedan igrač Engleske odbio šutirati penal.

- Previše je za klinca da ima na svojim plećima takvu odgovornost, ali ne znam, moram da pitam Gereta Sautgejta, jer se desilo da igrači koji su trebalo da budu tu, nisu bili tu, a da igrači koji su bili tu jednostavno pobjegli od odgovornosti. Ne pitajte me o kom igraču se radi jer vam ime neću reći, ali mi je rečeno da je jedan igrač trebalo da šutira i da je to odbio - govori Murinjo, te dodaje: 

- Ponekad se te stvari dešavaju. Gdje je bio Rahim Sterling? Džon Stons (John Stones)? Luk Šo (Luke Shaw)? Zašto Džordan Henderson (Jordan Henderson) ili Kajl Voker (Kyle Walker) nisu ostali na terenu? Da Saka ima sudbinu nacije na plećima, pa to je previše. Jadni Saka, baš mi ga je žao - poručio je portugalski trener.


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.