ITALIJA

Milioni su bili zbunjeni: Otkriveno zašto Donaruma nije slavio nakon odlučujuće odbrane

Ono što je iznenadilo mnoge jeste da Donaruma nije baš nimalo slavio nakon što je nesretnom Bujaku Saki odbranio penal

Donaruma je bio junak Azura na Euru. AFP

M. K.

13.7.2021

Ko god je gledao nedavno odigrano finale Eura 2020, mogao je primjetiti jednu neobičnu situaciju u kojoj je glavnu ulogu imao golman i junak Azura, Đanluiđi Donaruma (Gianluigi Donnarumma), na kraju penal serije koja je na kraju donijela naslov prvaka Italijanima.

Podsjetimo, nakon 90 odnosno 120 minuta bilo je 1:1, a u penal seriji junak je bio Donaruma koji je Englezima skidao penale kao na traci.

Ono što je iznenadilo mnoge jeste da Donaruma nije baš nimalo slavio nakon što je nesretnom Bujaku Saki odbranio penal, u jednom trenutku bio je zbunjen.

Međutim, ono u šta su mnogi i posumnjali na kraju se obistinilo. Kao i mnogi na stadionu i oni pred TV ekranima, ni Donaruma nije baš najbolje izbrojao sve penale i promašaje, zapravo nije shvatio da je penal serija gotova i da Italijani mogu početi slaviti. 

To je rekao novinarima po povratku u Italiju.

- Nisam slavio jer nisam shvatio da smo pobijedili. Gledao sam u sudiju i pokušao vidjeti da li je VAR dao signal da je sve bilo u redu. Nakon toga sam shvatio da smo pobijedili jer sam vidio svoje saigrače kako se raduju i trče prema meni, priznao je Donaruma.

Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.