SJAJNA ATMOSFERA

Procurio snimak iz svlačionice Italijana: Nije ni čudo što su prvaci Evrope

- Nemam vam više šta reći. Znate ko ste. Mi ovdje nismo došli slučajno. Mi smo gospodari svojih sudbina, kazao je Manćini

Manćini je u Rimu dočekan kao kralj. AFP

M. K.

13.7.2021

Veliko zajedništvo i prizemljenost tokom Eura 2020 krasili su selekciju Italije, a jedna od ključnih figura u historijskom uspjehu bio je Roberto Mančini (Mancini).

Iako ne djeluje tako na terenu i važi za prilično tihog čovjeka, Mančini očito i kao takav može da nekim svojim potezima nasmije igrače i opustih ih pred neku utakmicu što je često ključan faktor.

Iz svlačionice Azura procurio je snimak sa "predavanja" i taktičkog pripremanja ekipe uoči finala Evropskog prvenstva. Na njoj se vidi kako Manćini igračima crta postavu i onda na lijevom boku pročita ime povrijeđenog Leonarda Spinacole (Leonardo Spinazzola) koji je do povrede "nosio" lijevu stranu Italije, nakon čega se nasmijao i pogledao prema igračima, a ovi su se također nasmijali.

Nakon što je nacrtao postavu, Manćini se ponovo okrenuo prema igračima i poručio:

- Nemam vam više što reći. Znate ko ste. Mi ovdje nismo došli slučajno. Mi smo gospodari svojih sudbina. Ni sudije, ni protivnici, nego mi. Znate šta morate učiniti, rekao je Manćini. 


Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.