ENGLESKA

Dok proživljava najteže dane u karijeri, Englez poručio: Ovo je užas, mogu se samo izviniti

- Osjećao sam se kao da sam ostavio saigrače na cjedilu, kao da sam ostavio cijelu zemlju na cjedilu, napisao je Markus Rašford

On najbolje zna kako mu je bilo nakon promašaja. AFP

M. K.

13.7.2021

Napadač Engleske i Mančester junajteda, Markus Rašford (Marcus Rashford) proživljava najteže dane svoje karijere, nakon što je promašio penal u finalu Eura protiv Italije u odlučujućoj penal seriji nakon što je utakmica završena 1:1.

Izvinio se Rašford navijačima, naciji, saigračima... ali to nije spriječilo masovno divljanje Engleza po društvenim mrežama, pogotovo rasističko vrijeđanje, a neki su otišli toliko daleko da su uništili i Rašfordom mural u Mančesteru.

- Ne znam odakle bih počeo i kako bi objasnio ono što osjećam. Sezona je bila teška, to je bilo jasno svima i vjerovatno sam ušao u tu finalnu utakmicu bez samopouzdanja. Uvijek sam se nudio za pucanje penala, ali taj dan nešto nije bilo u redu. Dok sam se zalijetao, malo sam pretjerao i promašio, objavio je Rašford na Twitteru, te dodao:

- Osjećao sam se kao da sam ostavio saigrače na cjedilu, kao da sam ostavio cijelu zemlju na cjedilu. Sve što sam morao učiniti je zabitipenal. Inače, ih mogu zabiti u snu, zašto onda ne bih mogao i ovaj? Finale. Jedan penal. Historija. Sve što mogu jest izviniti se se, poručio je Rašford.

Video
Vlasnik autorskih prava © avaz-roto press d.o.o.
ISSN 1840-3522.
Zabranjeno preuzimanje sadržaja bez dozvole izdavača.